Πόσα ανασφάλιστα αυτοκίνητα εντόπισε η τροχαία σε 1 εβδομάδα;

Πολυάριθμα οχήματα που δεν είχαν την υποχρεωτική από το Νόμο ασφάλιση της αστικής ευθύνης εντόπισε η Τροχαία στους ελέγχους που έκανε την εβδομάδα 18-24 Ιουνίου 2023.

Συνολικά την εβδομάδα 18-24 Ιουνίου διεξήχθησαν 116.433 έλεγχοιαπό την Τροχαία και κόπηκαν πρόστιμα για συνολικά 27.277 παραβάσεις, με την πλειοψηφία των παραβατών να εντοπίζονται σε Αθήνα (4.051) και Θεσσαλονίκη (4.311). 442 οχήματα που δεν είχαν την υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση της αστικής ευθύνης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στους ελέγχους αυτούς.

Από τις παραβάσεις που εντόπισε η Τροχαία, οι 7.099 αφορούσαν παράνομη στάθμευση, οι 5.766 υπερβολική ταχύτητα, οι 1.693 οδήγηση χωρίς να υπάρχει άδεια, 1.584 οδήγηση χωρίς κράνος, 893 χωρίς ζώνη ασφαλείας, 528 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης κ.α.

Πώς θα δεις αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο

Ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και στις αρμόδιες αρχές, σχετικά με το ποια οχήματα είναι ασφαλισμένα, προσφέρει πλέον η εφαρμογή «MyAuto» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Χωρίς τους κωδικούς taxis του κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί άμεσα με ένα κλικ, χρησιμοποιώντας ως στοιχείο αναζήτησης μόνο τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας.

Έτσι λοιπόν, στα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία: Αριθμός κυκλοφορίας, τύπος (παραδείγματος χάριν επιβατικό αυτοκίνητο), κατασκευαστής, χρώμα, κατάσταση (παραδείγματος χάριν σε κίνηση), ασφαλισμένο (ναι ή όχι, χωρίς να αναγράφεται η ασφαλιστική στη πρώτη περίπτωση και φυσικά χωρίς το όνομα του ιδιοκτήτη, καθώς το απαγορεύει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*