Στην αγορά των Lloyds αποκλειστικά η InsurTech Risk Labs

της Ελενας Ερμείδου

Άδεια να μπει στην ασφαλιστική αγορά των Lloyds εξασφάλισε η insurtech πλατφόρμα στήριξης των start ups Risk Labs (IRL), Το ρηξικέλευθο αυτό επίτευγμα καθιστά την Risk Labs τον μοναδικό και αποκλειστικό  InsurTech-μπρόκερ που του δίνεται η άδεια να διεξάγει συναλλαγές με την ασφαλιστική αγορά των Lloyds.

Υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου Ed Gaze, μιας πολύ γνωστής φυσιογνωμίας στον κλάδο των ασφαλειών και πρώην επικεφαλής του προγράμματος επώασης εργαστηρίων Lloyd’s, η IRL θα εστιάσει στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία των InsurTechs στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως.

O σκοπός της πλατφόρμας

Ο σκοπός της εξειδικευμένης στον χώρο των ασφαλειών insurtech είναι να  υποστηρίζει αναδυόμενες επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν στην αγορά του Λονδίνου. Ταυτόχρονα βάσει της συμφωνίας θα διευκολύνει τις συνδέσεις με ασφαλιστές του δίκτυό της.

Επιπλέον ο μπρόκερ που εισέρχεται στην αγορά των Lloyds  και των MGA έχει ήδη εξασφαλίσει capacity από τα Lloyds για τρεις πελάτες της  insurtech πλατφόρμας από διάφορες έδρες, που αναμένεται να μπουν στην αγορά το καλοκαίρι.

Οι στόχοι της 

H IRL iδρύθηκε πριν από σχεδόν μια δεκαετία, ενώ το σημερινό της ρόλο στην ανάληψη των καθηκόντων που αφορούσαν στις αξιολογήσεις των νεοφυών επιχειρήσεων όπως είναι οι Flock, Rooster και Hokodo.

Επιπλέον, το 2022, ο James York, ο ιδρυτής και σημερινός εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, στρατολόγησε τον Ed Gaze από το Lloyd’s Lab με στόχο την επέκταση του δικτύου της IRL των InsurTechs.

Στο πλαίσιο αυτό ο νέος τότε διευθύνων σύμβουλος Ed Gaze προσέγγισε νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που επιθυμούσαν να συνεργαστούν με τα Lloyds, αποκαλύπτοντας το κενό στην αγορά το οποίο τα Lloyds απέτυχαν στο να δουν. Αποτέλεσμα αυτών σήμερα η IRL με την άδεια που έλαβε ως αποκλειστικός  insurtech μπρόκερ των Lloyds να βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Κατά τα άλλα, ως μέρος της στρατηγικής ανάπτυξής της, η IRL ενέταξε στο Συμβούλιο της διακεκριμένες προσωπικότητες όπως ο Martin Reith, ιδρυτής της Ascot και επενδυτής, τον Ola Jacob της FloodFlash, τον Paul Jardine, μη εκτελεστικό πρόεδρο της Asta Managing Agency και Chaucer. Τον Sam White, διευθύνων σύμβουλος της Stella Insurance και τον Deepon Sen Gupta, επικεφαλής συμβούλων παγκοσμίως στην Gallagher Re.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*