Μεγάλη συμφωνία εξαγοράς μεταξύ Generali και Liberty Mutual

Ελενα Ερμείδου

Την παρουσία του στην ασφαλιστική αγορά ενισχύει ο Ομιλος Generali με νέες εξαγορές.

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ του Ιταλικού Ομίλου και της Libery και της Liberty Mutual, συγκεκριμένα: για την εξαγορά των ιδιωτικών και εμπορικών ασφαλίσεων καθώς και της  Liberty Seguros, S.A Liberty Mutual Insurance  που εδρεύει στην Μαδρίτη, αντί του ποσού των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Βάσει των όρων η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά των μονάδων της Liberty Seguros στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την πώληση των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Liberty Mutual,   Liberty Mutual Reinsurance, Liberty Specialty Markets, Liberty Mutual Surety, Liberty IT, και Hughes Insurance. Οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις αγορές που ήδη απευθύνονται.

Εκτός των ΗΠΑ, Liberty Seguros η  Liberty Mutual είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση με το ύψος των ασφαλίστρων να αγγίζει το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ανθρώπινο δυναμικό στην συγκεκριμένη επιχείρηση φτάνει περίπου τα 1.700 άτομα με γραφεία στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Η συναλλαγή η οποία προσέλαβε ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους την BofA Securities και νομικούς συμβούλους την  Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP.

Η ολοκλήρωση της τελεί υπό την αίρεση των ρυθμιστικών αρχών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*