Δ. Λύχρου: Περισσότερο αναγκαία από ποτέ είναι σήμερα η ενότητα

Το πρώτο τεύχος της χρονιάς και ο κόσμος ανάστατος.

Το τέλος της πανδημίας συσσώρευσε δεινά που τώρα αναγνωρίζονται. Ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται πια μιά συνηθισμένη τρίτο – τέταρτη είδηση στα δελτία, οι σεισμοί στην γείτονα και την Συρία έχασαν την δυναμική του πρώτου τρόμου, το δράμα των ανθρώπων στα Τέμπη έμεινε για να στοιχειώνει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και η καθημερινότητα πια μεταφέρεται στα πεδία των εκλογικών συσχετισμών και υπολογισμών, που λίγο αφορούν την πραγματική ζωή μας.

Οι Γάλλοι στους δρόμους, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν κεκτημένα , που σε ολόκληρη τη Δύση χάνονται μέρα με τη μέρα.

Εδώ η καθημερινή πίεση εκφράζεται πάλι με διαδηλώσεις. Αν δεν αλλάξει η καθημερινότητα, ο κόσμος θα βγαίνει και πάλι στους δρόμους. Για συγκεκριμένους λόγους κάθε φορά, αλλά και για να φωνάξει για μια ζωή, που είναι οι ελάχιστοι αυτοί που την ελέγχουν, και από τους πολλούς δεν αντέχεται.

Εδώ στην δική μας αγορά, την μικρή και συρρικνωμένη, τα σημάδια της ανάκαμψης δεν είναι ορατά ακόμη στον ορίζοντα και οι λόγοι αναλύονται κάθε φορά με ανακύκλωση της τετριμμένης δικαιολογίας περί ανυπαρξίας ασφαλιστικής συνείδησης.

Στην ακόμη πιο ειδική κατηγορία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τα προβλήματα αυξάνονται από την αδυναμία ελέγχου των αθέμιτων πρακτικών, που πλήττουν τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και οξύνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και από τις νέες ρυθμίσεις που μελετώνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν μεταξύ άλλων την κατάργηση προμηθειών στα χρηματοοικονομικά προϊόντα, με άλλοθι την προστασία των καταναλωτών.

Περισσότερο αναγκαία από ποτέ είναι σήμερα η ενότητα, η συσπείρωση, η ενίσχυση των σωματείων μας και η δυναμική εκπροσώπηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Σε αυτό στοχεύει και πρωτοπορεί και πάλι η Ένωσή μας.

Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΑΕ

Aπό το περιοδικό “ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*