Prosperty Solutions: Και τώρα ψηφιακή διαμεσολάβηση για στεγαστικά

του Νίκου Κωτσικόπουλου

Ένα «μπουκέτο» νέων υπηρεσιών και προϊόντων που περιλαμβάνει και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών διαμεσολάβησης για στεγαστικά δάνεια όλων των τραπεζών, παρουσιάζει η Prosperty Solutions, που έγινε γρήγορα γνωστή στην ελληνική αγορά δημιουργώντας την πρώτη ψηφιακή υπηρεσία one-stop-shop για Θεσμικούς Επενδυτές Ακινήτων και Sevicers NPL/REO, ενώ συνεργάζεται με την Anytime για την ασφάλιση ακινήτων τα οποία διαθέτει προς μίσθωση ή πώληση.

Η εταιρία έχοντας αντλήσει από την ίδρυσή της το 2020 κεφάλαια 7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότες μεταξύ άλλων, τα Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi, αναπτύσσεται δυναμικά και κάνει τώρα το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα στον κλάδο των ακινήτων, ενώ ανοίγει και νέες αγορές εκτός Ελλάδος. Η εταιρία συνεργάζεται μεταξύ άλλων με τους μεγαλύτερους servicers της αγοράς και τις εταιρίες και τράπεζες doValue, Pimco, Cepal, Intrum, η ΕΤΕ, η ΕΥ και η EOS.

Σχετικά μάλιστα όπως εξήγησε ο CEO και συνιδρυτής της εταιρίας Αντώνης Μαρκόπουλος, η Prosperty Solutions, σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες αγορές εκτός ελληνικών συνόρων (με έμφαση καταρχήν στον Ευρωπαϊκό Νότο), καθώς και την ένταξη στην πλατφόρμα νέων ακινήτων για πώληση ή μίσθωση.

H εταιρία πήγε ήδη στην Κύπρο συνεργαζόμενη με τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στον χώρο των ακινήτων στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα διερευνά νέες αγορές με αντίστοιχες ανάγκες εξετάζοντας συνεργασίες με μεγάλα funds που έχουν αποκτήσει χαρτοφυλάκια ακινήτων ή και «κόκκινων δανείων» στην Ιταλία και την Ισπανία. Ήδη εταιρία προτίθεται εντός του 2023, να ανοίξει στις δύο παραπάνω χώρες γραφεία τα οποία θα προστεθούν σε αυτά που ήδη διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία.

Στο μεταξύ το ενδιαφέρον κεντρίζει το νέο καινοτόμο προϊόν, με το οποίο η εταιρία λειτουργεί ως ψηφιακός διαμεσολαβητής για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, συνεργαζόμενη και με τις τέσσερις εγχώριες συστημικές τράπεζες.

Οι επισκέπτες της πλατφόρμας σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου από μία ή περισσότερες τράπεζες ανεξαρτήτως εάν τελικά αγοράσουν ακίνητο από την Prosperty ή κάποια άλλη μεσιτική εταιρεία.

Μάλιστα, θα μπορούν ηλεκτρονικά να υποβάλλουν στην πλατφόρμα τα απαραίτητα έγγραφα και στην συνέχεια μετά την ολοκλήρωση ενός ελέγχου, να λαμβάνουν την προέγκριση, την οποία θα προσκομίζουν στην εκάστοτε τράπεζα για την εκταμίευση του στεγαστικού δανείου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, στη πλατφόρμα προσφέρονται περισσότερα από 4.000 ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο και ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 20.000 με στην πενταετία. Η πλατφόρμα δέχεται μηνιαίως επισκέψεις από περίπου 200.000 χρήστες, έχουν ήδη μεταβιβασθεί περισσότερα από 400 ακίνητα.

Η Prosperty Solutions διαθέτει καινοτόμο οικοσύστημα ψηφιακών λύσεων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι θεσμικοί επενδυτές ακινήτων και οι Sevicers NPL/REO.

Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για λήψη αποφάσεων με χρήση data που στοχεύουν μεταξύ άλλων στη μεγιστοποίηση απόδοσης των assets και των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Η βασική λύση που προσφέρει η Prosperty Solutions είναι το Prosperty Operating System (OS), η πιο προηγμένη end-to-end Enterprise SaaS Platform για διαχείριση θεσμικών χαρτοφυλακίων ακινήτων. Πρόσθετες τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες της εταιρίας περιλαμβάνουν το Prosperty TechAgent, το Prosperty Servicing, το Prosperty Datalytics, το Prosperty Finance και το Prosperty Smart Investments, όλα σχεδιασμένα για την αυτοματοποίηση και υποστήριξη της εμπειρίας ακινήτων από την ανάλυση δεδομένων, τη διαδικασία χορήγησης ψηφιακών δανείων μέχρι και την εμπορική αξιοποίησης των ακινήτων αυτών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*