Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Munich Re: Ευοίωνες οι προβλέψεις…

Σε ενοποιημένο κέρδος περίπου 4 δις ευρώ για το οικονομικό έτος 2023 στοχεύει η Munich Re, με βάση τις συνεχιζόμενες καλές λειτουργικές επιδόσεις της, και σύμφωνα με το νέο πρότυπο αναφοράς IFRS 17, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προέρχεται από την αντασφαλιστική δραστηριότητα.

Τα ασφαλιστικά έσοδα, αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 58 δισ. ευρώ.

Στον τομέα των αντασφαλίσεων, η Munich Re προβλέπει έσοδα περίπου 39 δισεκατομμυρίων ευρώ και κέρδη περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023. Το combined ratio στην αντασφάλιση property-casualty είναι πιθανό να βελτιωθεί σημαντικά κατά 86%, κυρίως λόγω της μεθόδου γνωστοποίησης σύμφωνα με το IFRS 17 έναντι του IFRS 4. Στην αντασφάλιση ζωής και υγείας, η Munich Re προβλέπει συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα περίπου 1,0 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στο μέλλον θα περιλαμβάνει τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος από δραστηριότητες με χωρίς σημαντική μεταφορά κινδύνου.

Ο επιχειρηματικός βραχίονας της ERGO θα συνεισφέρει κατά περίπου 0,7 δισ. ευρώ στο ενοποιημένο αποτέλεσμα το 2023, με τα ασφαλιστικά έσοδα της να εκτιμάται πως θα ανέλθουν συνολικά σε περίπου 19 δισ. ευρώ.

Όλες οι προβλέψεις και οι στόχοι διαμορφώνονται εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας, λόγω των εύθραυστων μακροοικονομικών εξελίξεων, των ασταθών κεφαλαιαγορών και τις εξελίξεις με την πανδημία. Ειδικότερα, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*