Ένα αντίο και μια νέα αρχή

Σε μια άκρως συγκινητική βραδιά, ο κόσμος της ασφάλισης αποχαιρέτισε την αποχωρήσασα -λόγω συνταξοδότησης- επικεφαλής  της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης Ιωάννα Σεληνιωτάκη.

Η κα Σεληνιωτάκη άφησε το αποτύπωμά της στη Διεύθυνση της οποίας ηγείτο από το 2014, με τον διαφαινόμενο αντικαταστάτη της κ. Σταύρο Κωνσταντά, συνεργάτες και φίλους της να τη συγχαίρουν για το έργο της.

Η επιλογή του κ. Κωνσταντά ως διαδόχου της κας Σεληνιωτάκη δημιούργησε ενθουσιασμό στην ασφαλιστική αγορά καθώς στο καίριο αυτό πόστο θα βρεθεί ένα εμπειρότατο στέλεχος που γνωρίζει από μέσα και από έξω τα της ασφαλιστικής αγοράς και κατάφερε να κρατήσει σταθερό το τιμόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που εκπρόσωπος της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς αξιώνεται και επιλέγεται για μία τέτοια θέση, υψηλής ευθύνης. Ο κ. Κωνσταντάς θα αναλάβει καθήκοντα στο τιμόνι της ΔΕΙΑ από την έναρξη του 2023.

Το who is who του κ. Κωνσταντά

Εντάχθηκε στην Εθνικής Ασφαλιστικής το 2011, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή (CFO) έως το 2016, που ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 1991, προσλαμβάνεται στο Τμήμα Αναλογισμού στην ING Ζωής Ελλάδος. Έως το 1998, αναλαμβάνει διάφορες θέσεις ευθύνης στην Αναλογιστική Υπηρεσία και το 1999 ορίζεται Υπεύθυνος Αναλογιστής της Εταιρίας. Το 1999 αναλαμβάνει Operations Manager και από το 2002 έως το 2008 διατελεί Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών. Το 2009 ορίζεται Γενικός Διευθυντής για την προώθηση του Bancassurance με τη Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, διετέλεσε Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος στο ΔΣ της ING Ζωής και Ζημιών, Διευθύνων Σύμβουλος της ING Bancassurance καθώς και μέλος του ΔΣ της ING Μεσιτικής και ING Piraeus JV.

Το 2010 εντάσσεται στην International Life ως Γενικός Διευθυντής (OPS, Finance, Risk)

Παράλληλα με τις αρμοδιότητες στην Εθνική Ασφαλιστική, είναι Πρόεδρος του ΔΣ της «Εθνικής Γενικών Ασφαλειών Κύπρου», της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου στον Κλάδο Ζωής και της «Garanta Asigurari SA» στη Ρουμανία. Επίσης, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της « Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας» και της «Ευρώπη ΑΕΓΑ».

Είναι κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει Αναλογιστικές Σπουδές και είναι κάτοχος Άδειας Αναλογιστή από το 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*