Μπάιντεν: 500 εκ. rapid tests για covid-19 δωρεάν το 2022

Σταυροφορία υλοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να πάρουν στα χέρια τους οι Αμερικανοί πολίτες rapid tests προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα παραλλαγή. H Αμερικάνικη κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες εν όψει του νέου πανδημικού κύματος της παραλλαγής Όμικρον. 

Ήδη το  ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι άνω του 70%. Μια σειρά από μέτρα έρχεται να προστεθούν για να καταστήσουν τα τεστ για τον κορονοϊό προσβάσιμα και οικονομικά για όλους στις ΗΠΑ. Στόχος είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο έλεγχος να πραγματοποιείται κατ’ οίκον και χωρίς χρέωση. Το αίτημα για την λήψη τους θα γίνεται διαδικτυακά.

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου, η κυβέρνηση θα αγοράσει μισό δισεκατομμύριο rapid tests χωρίς ιατρική συνταγή. Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί θα μπορούν να επισκέπτονται έναν ιστότοπο, οποίος δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Τα τεστ θα ταχυδρομούνται  απευθείας στα σπίτια τους. Οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2022 και η όλη διαδικασία θα είναι εντελώς δωρεάν.

διαβάστε στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*