Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Του Νίκου Κωτσικόπουλου

Φυσικά και θα επαναφέρουμε το ΕΣΠΑ είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πάνελ στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Τα παραπάνω υπάρχουν στο βίντεο στο κανάλι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στο youtube, όπου έχουν αναρτηθεί. (Παρακάτω δίνουμε το σύνδεσμο με όλο το βίντεο σχεδόν 5 ωρών της δεύτερης ημέρας των εργασιών και τα χρονικά σημεία που ενδιαφέρουν).

Είχε προηγηθεί η υπενθύμιση και το αίτημα του προέδρου του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου όχι μόνον για το ΕΣΠΑ, αλλά για τις φοροαπαλλαγές, στα προγράμματα υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, τα φορολογικά κίνητρα, την υποχρεωτικότητα στα συμβόλαια Αστικής Ευθύνης και άλλα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Insurance World μετέδωσε αποκλειστικά από το μεσημέρι του Σαββάτου, το θέμα του ΕΣΠΑ και του νέου νόμου που ετοιμάζεται για την ασφάλιση περιουσιών σε  επικίνδυνες περιοχές.

Ενδιάμεσα προκλήθηκε ένταση όταν ο κ. Γεωργιάδης δεν δέχθηκε την άποψη συνέδρου για «πολιτικό κόστος», με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί εντόνως.

Τελικώς ο υπουργός έφθασε στην παραδοχή ότι το ΕΣΠΑ θα επανέλθει, ότι τα τα θέματα θα προωθηθούν, με τους Χατζηθεοδοσίου και Γεωργιάδη, να συμφωνούν, να διαφωνούν και τελικά να συμφωνούν, καθώς στο διάλογο παρεισέφρησαν και οι απόψεις περί ΠΑΟΚ ΝΔ κλπ.

Τα παραπάνω ενδιαφέροντα μέχρι και το μικρό επεισόδιο με σχετική ένταση και μικρή έκρηξη του κ. Γεωργιάδη, περιλαμβάνονται στο βίντεο ως εξής:

*Στο 1:33 (δηλαδή μετά την πρώτη μιάμιση ώρα του βίντεο), ο κ. Χατζηθεοδοσίου, επαναφέρει το θέμα για ΕΣΠΑ και φοροαπαλλαγές και ο υπουργός συναινεί για ΕΣΠΑ λέγοντας «ναι».

*Στο 2:01:30 του βίντεο ο κ. Γεωργιάδης απαντά στο σύνεδρο και ανεβαίνουν οι τόνοι, αλλά,

*Στο 2:07 ο κ. Γεωργιάδης απαντά «φυσικά και θα επαναφέρουμε το ΕΣΠΑ» και μεταξύ

*2:07 και 2:15 ο κ. Γεωργιάδης απαντά για εκλογές, για αιτήματα και τελικά οι κ.κ. Γεωργιάδης και Χατζηθεοδοσίου, συμφωνούν για τα ασφαλιστικά θέματα ασφαλώς, αλλά διαφωνούν για τα πολιτικά ασφαλώς επίσης, παραμένοντας εξαιρετικά συνεργαζόμενοι ενωμένοι για το κοινό καλό υπέρ τη οικονομίας συνολικά και του κλάδου ειδικότερα.

To link του βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*