Πλεύρης: Στον εισαγγελέα ο Γιαννάκος για τις κατηγορίες επιλογής εισαγωγής ασθενών σε ΜΕΘ

Σε ένδικα μέσα κατέφυγε ο υπουργός Υγείας εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για διακίνηση ψευδών ειδήσεων. Στον εισαγγελέα κατέφευγε ο κ. Πλεύρης για την καταγγελία του συνδικαλιστή περί επιλογής των ασθενών με covid-19 για να εισαχθούν σε διατιθέμενες κλίνες ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου και παντός υπευθύνου, κατηγορώντας τον ότι «διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Στο σχετικό έγγραφο που δόθηκε στην δημοσιότητα τονίζεται ότι με επιλογή του θεράποντος ιατρού σε συνεννόηση με τους εντατικολόγους του κάθε νοσοκομείου κρίνεται ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ.  Εφόσον δεν υπάρχει άδεια κλίνη στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής που χρειάζεται την φροντίδα της εντατικής τότε υπάρχει η δυνατότητα να διακομισθεί σε άλλο νοσοκομείο. Η διαδικασία που ακολουθεί  σχετικά με την εύρεση διαθέσιμης κλίνης  διεξάγεται μέσω πλατφόρμας του ΕΚΑΒ. Ωστόσο λαμβάνεται υπόψη ο κίνδυνος για την ζωή του σε περίπτωση μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*