Πλεύρης: Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την Κίνα

Κοινή γραμμή ακολουθούν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου νέου κύματος προερχόμενου από την Κίνα, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Υγείας. Οι αρχές της Ελλάδας βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποφευχθούν πισωγυρίσματα στη πορεία της πανδημίας.

Η απόφαση για κοινή αντιμετώπιση ελήφθη  σε συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρώπης στις 29 Δεκεμβρίου, όπως εξήγησε ο κ. Πλέυρης σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΑΝΤ1. Για την διαχείριση μιας πιθανής έκτακτης κατάστασης προγραμματίζεται να συνεδριάσουν κατά την τρέχουσα εβδομάδα οι αντίστοιχοι οργανισμοί του ΕΟΔΥ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ECDC.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στην Ευρώπη, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει ότι τα δεδομένα τα οποία λαμβάνουμε δεν είναι αξιόπιστα. Μάλιστα, ο ίδιος καυτηρίασε την πολιτική που εφαρμόστηκε στην χώρα του κόκκινου δράξου, σχολιάζοντας ότι «αυτή τη στιγμή ουσιαστικά αυτό που γίνει στην Κίνα σε μία πρώτη φάση είναι ακριβώς αυτό που έλεγε η Ευρώπη, ότι η πολιτική Zero Covid έχει αποτύχει». Ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε ότι και στην Ελλάδα είχε ζητηθεί από επιστήμονες να εφαρμοστούν πολύ σκληρά περιοριστικά μέτρα και πρόσθεσε ότι «μετά από ένα σημείο οι πανδημίες υποχρεωτικά πρέπει να μπαίνουν σε μία συνύπαρξη ώστε σιγά – σιγά να γίνουν επιδημίες».

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*