Generali – AXA: Ολοκληρώνεται η νομική συγχώνευση μέχρι τέλος του χρόνου

Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται – όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί – η νομική συγχώνευση των εταιρειών Generali και AXA Ασφαλιστική. Αυτό ειπώθηκε, μεταξύ άλλων από την επίσκεψη του κ. Jaime Anchustegui, CEO International της Generali στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών της απορρόφησης.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο CEO της Generali Ελλάδος, κ. Πάνος Δημητρίου εστίασαν στο γεγονός επίσης πως ο σημαντικότερος παράγοντας της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι

Δεσμεύτηκαν από κοινού στη μέγιστη διαφάνεια της επικοινωνίας, τη συνεχή ανατροφοδότηση και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με όρους αξιοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας και συμμετοχής στο νέο μέλλον που ανοίγεται για τον νέο οργανισμό.

Νέα εποχή για την Generali

H Generali ενισχύει την ηγετική της θέση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με τις πολλαπλές κινήσεις το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά την Ελλάδα, πλέον – θα συγκατελέγεται – στις πρώτες σε επίπεδο παραγωγής τόσο στις Γενικές Ασφαλίσεις όσο και στο τομέα της Υγείας, ενώ ιδιαίτερη είναι η αναβάθμιση που συντελείται σε επίπεδο τραπεζοασφαλειών.

Υπενθυμίζεται πως η Alpha Bank εξυπηρετεί περίπου 3,1 εκατομμύρια πελατών, μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων. Η αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank στηρίζει τη φιλοδοξία της Generali να ενισχύσει το κανάλι bancassurance, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξή της στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων.

Όλα αυτά υπό τη νέα στέγη που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη 2021 – αρχές 2022: Πρόκειται για το νέο σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που θα βρίσκεται επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή στην Αθήνα, σε κτίριο με επιφάνεια άνω δομής 8.000 τ.μ.

Πολυμελής αποστολή στην Αθήνα

Με την διοίκηση της Generali στην Ελλάδα πέραν του κ. Anchustegui συναντήθηκαν και άλλα σημαντικά μέλη του Ομίλου. Οι κ.κ. Riccardo Candoni, Regional Manager International, Patricia Espirito Santo, Head HR International, Valentina Sarrocco, Head of Legal International και Lorenzo Ioan, Head of Business Transformation οι οποίο ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τη πορεία των εργασιών συγχώνευσης.

«Η ομάδα του International Business Region του Ομίλου, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της τοπικής Διοίκησης για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος και είμαι σίγουρος ότι οι απαιτούμενες ενέργειες θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, θέτοντας τα θεμέλια για μια επιτυχή πορεία το επόμενο διάστημα». Ενώ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι «αποτελούν μέλη ενός επιτυχημένου οργανισμού με παγκόσμια παρουσία, που κατέχει την πρώτη θέση στον κλάδο retail ασφαλίσεων στην Ευρώπη, τον καλύτερο δείκτη combined ratio στον κλάδο και ισχυρή κεφαλαιακή θέση, η οποία διατηρήθηκε ακόμη και εν μέσω πανδημίας, λόγω της σταθερής επένδυσης στην ψηφιοποίηση και την καινοτομία, εκπληρώνοντάς την υπόσχεσή της Generali να αποτελεί τον Lifetime Partner των πελατών της», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Jaime Anchustegui

διαβάστε: Η «κόκκινη καταιγίδα» της Generali στο επίκεντρο 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*