Γ. Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Ανάπτυξης: Η Eurowings εμπιστεύεται το τουριστικό προϊόν της χώρας και επενδύει

της Ελενας Ερμείδου

Θετικές εξελίξεις δρομολογεί η Eurowings θυγατρική του Ομίλου Lufthansa AG μέσα στο 2018, μεταξύ αυτών γίνεται κύριο brand, εισάγει διηπειρωτικές πτήσεις καταφέρνοντας να ξεπεράσει το μέγεθος της Brussels Airlines, αεροπορική του ιδίου Ομίλου. Θέτει την Ελλάδα κορυφαία αγορά, αυξάνοντας την συχνότητα 6 υφισταμένων δρομολογίων και ανοίγοντας 16 νέα από και προς την Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο των δρομολογίων της στα 66. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στο Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, ο οποίος ήταν παρών στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού να εφαρμοστούν πολιτικές που θα επιτρέψουν στην χώρα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η παρουσία της Eurowings  στην Ελλάδα για το έτος 2018  θα ενισχυθεί κατά 40%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να μεταφέρει περισσότερους από 1,4 εκατ. επιβάτες και πάνω από 300.000 επιπλέον τουρίστες στην Ελλάδα, αυξάνοντας κατά 1000 τις θέσεις εργασίας στην χώρα. Στις προθέσεις της Eurowings: η ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα, όχι τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δήλωσαν οι κ. κ. Markus Leopold, Ανώτερος Περιφερειακός Διευθυντής της Eurowings και Ivan Orec, Ανώτερος Διευθυντής Ανάπτυξη Δικτύου.

Δείτε επίσης: Η Eurowings εγκαινιάζει 16 δρομολόγια από και προς την Ελλάδα

Όλα αυτά εν μέσω προβλέψεων ότι ο εισερχόμενος τουρισμός στην Ελλάδα το 2018 θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. όπως επιβεβαίωσε ο κος Γιώργος Τζιάλλας Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τις ενέργειες και τους στόχους της Germanwings, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Γερμανοί για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με το ρυθμό ανάπτυξης της, η Germanwings αναμένει 1 δισεκατ. έσοδα για το 2018, αύξηση κατά 8 εκατομμύρια στους επιβάτες που θα μεταφέρει στο σύνολο 70.000 πτήσεων. Για την Eurowings η Ελλάδα παραμένει μία από τις κορυφαίες αγορές και η τάση αυτή σύμφωνα με τις προβλέψεις της θα συνεχιστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*