Μήνυμα στις ασφαλιστικές που καλύπτουν τον τουρισμό

της Ελενας Ερμείδου

Ο τουρισμός ανεβάζει στροφές και μαζί με τον τουρισμό θα ανεβάσουν στροφές και οι ασφαλιστικές που γράφουν τουριστικές ασφαλίσεις. Τα νέα έργα σε υποδομές και οι νέες συνεργασίες  των ξενοδόχων ανοίγουν υπολογίσιμες ευκαιρίες στις ασφαλιστικές και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Κλάδος Φιλοξενίας

Μετά το Πάσχα ξεκινά μία μεγάλη συνεργασία των ξενοδοχείων Isla Brown Corinthia δυναμικότητας 166 δωματίων στην παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Θεοδώρων  και του Isla Brown Chania  δυναμικότητας 148 δωματίων της Brown Hotels με την Curio Collection της Hilton. Συνολικά το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Curio Collection θα αριθμούς 7 ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα. Νέα επίσης ξενοδοχεία γίνονται ενώ άλλα ανακαινίζονται.

Αεροδρόμιο Αθηνών, χτυπά το καμπανάκι σήμερα στις 10.30 στο ΧΑ

Το αεροδρόμιο των Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, ΔΑΑ σήμερα μπαίνει επίσημα στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, το Καμπανάκι θα χτυπήσει στις 10.30.  Αναλογία ένα προς 23 πήραν οι μικροεπενδυτές κατά την διάρκεια της δημόσιας εγγραφής με την τιμή της μετοχής να ξεπερνά τα 8 ευρώ. Οι επενδυτές προσβλέπουν στον ελληνικό τουρισμό και τις αερομεταφορές και αυτό ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες στην ασφαλιστική αγορά.

Συμπράξεις

Το υπουργείο Τουρισμού επίσης στόχο έχει να θέσει στην διάθεση των ξενοδόχων μικρών και μεσαίων καθώς και μεγάλων χρηματοδοτικά εργαλεία με διάφορες μορφές που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία του κλάδου και θα φέρουν περισσότερα έσοδα. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Αθηνών, η Enterprise Greece και ο ΕΟΤ έχουν αναλάβει δράσεις προσέλκυσης επενδυτών και δράσεις ενημέρωσης για να ενισχυθούν τα οικονομικά μεγέθη του τουρισμού να διατηρηθούν οι παραδοσιακές αγορές, και συνάμα η Ελλάδα να ανοίξει νέες αγορές αυξάνοντας τις ταξιδιωτικές εισπράξεις. Ο,τι νέο συμβαίνει θα ανακοινωθεί στην HORECA στην 7η Διεθνή Εκθεση Φιλοξενίας στο Metropolitan Expo το Σάββατο στις 10 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ευκαιρίες που μπορεί να συντελέσουν στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλιστικών ή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού και η αγορά δεν θα πρέπει να χάσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*