ΟΠΑΠ ΑΕ: «Νέο πρόσωπο» σε δύο ορόφους των Νοσοκομείων Παίδων

Στη σημερινή τελετή εγκαινίων, κατά την οποία υπογράφηκε και το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σημασία που θα έχει για ασθενείς, γονείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το νέο περιβάλλον στους δύο αυτούς ορόφους.
«Είναι μια καλή ημέρα σήμερα για το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
«Θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαμε φροντίσει ώστε το κράτος να μπορείς να στηρίξει το Σύστημα Υγείας με τους δικούς του πόρους. Δεν το κάναμε και έτσι η συνδρομή ιδιωτών και φορέων είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Ξανθός, που υπογράμμισε τη σημασία ανάπτυξης της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ΕΚΕ και της εθελοντικής δράσης.
Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε αρκετές φορές στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν, εν μέσω της κρίσης. Τόνισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη στήριξης τους, σημειώνοντας πως αποτελεί στόχο της κυβέρνησης μαζί με τη διασφάλισης της πρόσβασης όλων σε αξιοπρεπή φροντίδα.
«Σε ένα περιβάλλον με πολλαπλά προβλήματα και συσσωρευμένες, ακάλυπτες ανάγκες, μία θετική εξέλιξη, η δυνατότητααναβάθμισης των υποδομών θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Έχουμε ανάγκη ως άνθρωποι της δημοσίας περίθαλψης, ως πολίτες αυτής της χώρας, σε αυτή τη δύσκολη συγκύρια να υπάρχουν τέτοιες αναλαμπές αισιοδοξίας και ελπίδας», ανέφερε ο κ. Ξανθός.
«Το στοίχημα είναι να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και μέρες σαν και αυτή συνεισφέρουν στην προσπάθεια» δήλωσε, σημειώνοντας την ανάγκη το πρόγραμμα αυτό να παραμείνει ενεργό και λειτουργικό.

Ένας από τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ είναι η Υγεία, μαζί με τα αθλήματα και την εργασία. Τον Απρίλιο του 2014, η ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Με την πολύτιμη αρωγή του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης των Νοσοκομείων, το μεγαλόπνοο αυτό έργο βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος με την ολοκλήρωση του έργου, είναι τα δύο δημόσια εξειδικευμένα νοσοκομεία, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, να προσφέρουν ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.
Συγκεκριμένα, στους δύο υπερσύγχρονους πλέον ορόφους των νοσοκομείων έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, καθώς και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων.

Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 34 κλινών και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας. Επιπλέον, έγινε επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και Γραφειακού Εξοπλισμού και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, που ξεκίνησε την ομιλία του στα ελληνικά αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη ημέρα ως μια στιγμή υπερηφάνειας.
«Παρουσιάζουμε τα πρώτα αποτελέσματα της σημαντικής μας πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, ακολουθώντας την μακρά παράδοσή μας στην κοινωνική προσφορά. Σε μια δύσκολη περίοδο, η ΟΠΑΠ παραμένει πιστή στις αξίες της υπευθυνότητας και της καινοτομίας και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που έχουν σημαντικό και ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι με αυτό το έργο «κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ» για τα παιδιά και τις οικογένειές τους», ανέφερε.
Η ΟΠΑΠ ΑΕ επένδυσε το 2014 48 εκατ. ευρώ σε προγράμματα ΕΚΕ, επηρεάζοντας τις ζωές 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων.
«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε. να αναλάβει την ανακαίνιση των Νοσηλευτικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, η πρώτη φάση της οποίας έχει ήδη υλοποιηθεί. Και ελπίζουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας αυτής και στο μέλλον με την ανάληψη νέων δράσεων», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Εμμανούηλ Παπασάββας.
«Η εντυπωσιακή ανακαίνιση και διακόσμηση που θαυμάσαμε όλοι θα προσφέρει στους μικρούς μας ασθενείς ένα ευχάριστο και πιο λειτουργικό περιβάλλον. Πιστεύω ότι το παράδειγμα της ΟΠΑΠ θα το μιμηθούν και άλλοι χορηγοί, ενεργούντες πάντα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και μετά την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», Μαριόγκα Φραγκάκη.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*