back to top
27.2 C
Athens
Σάββατο 7 Ιουνίου 2025

Τον πλήρη έλεγχο της Euler Hermes φέρεται να επιδιώκει η Allianz

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και τέσσερα χρόνια κατέγραψαν οι μετοχές της γαλλικής Euler Hermes, του leader του κλάδου ασφάλισης πιστώσεων διεθνώς, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών που θέλουν τον βασικό μέτοχό της, τη γερμανική Allianz (που κατέχει το 63% της Euler Hermes) να ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά για το υπόλοιπο των μετοχών που δεν κατέχει. Η χρηματιστηριακή αξία του 37% της Euler Hermes προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz, Oliver Baete έχασε μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιήσει το οπλοστάσιο των 3 δισ. ευρώ που είχε για εξαγορές, καθώς η σχετική προθεσμία (που είχε θέσει η εταιρεία στον εαυτό της) εξέπνευσε τον Φεβρουάριο.

Ως αποτέλεσμα, η Allianz υποχρεώθηκε να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους της, μέσω του πρώτου προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών στην 127χρονη ιστορία του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού.

- Advertisement -

Ο Baete έχει όμως δηλώσει ότι η Allianz διαθέτει ακόμα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει deals. Η πιθανή απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Euler Hermes από την Allianz θα προσέθετε ακόμα μια αλυσίδα στον κρίκο των deals στον ασφαλιστικό κλάδο που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο δωδεκάμηνο, η σωρευτική αξία τω οποίων εκτιμάται στα 61,1 δισ. δολ.

Η Euler Hermes προσφέρει ασφάλιση πιστώσεων που προστατεύει μια επιχείρηση σας από εμπορικούς και πολιτικούς κινδύνους που δεν μπορούν να προβλεφθούν, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ξαφνικής ή απροσδόκητης επισφάλειας των πελατών της.

Η τιμή της μετοχής του γαλλικού ομίλου έχει ενισχυθεί κατά 18% από την αρχή του έτους, διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 4,2 δισ. ευρώ. Εκπρόσωπος της Allianz αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ από την Euler Hermes διαμηνύθηκε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει φήμες της αγοράς.

Η ενίσχυση της παρουσίας της Allianz στις ασφαλίσεις πιστώσεων θα μπορούσε να βοηθήσει την Allianz να μειώσει τον συνδυασμένο δείκτη της και να ενισχύει την κερδοφορία της, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς. Η Allianz αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τα deals, μετά την εξαγορά της Dresdner Bank το 2001, την οποία πούλησε άρον-άρον το 2008, λίγες εβδομάδες πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers και την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Η τελευταία μεγάλη εξαγορά της Allianz ήταν δέκα χρόνια πριν, όταν αγόρασε τις εναπομεινασες μετοχές της γαλλικής ασφαλιστικής Assurances Generales de France (AGF).

H Euler Hermes είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων στον κόσμο, με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς άνω του 30%.

Τα ασφάλιστρα στην εν λόγω αγορά σημείωσαν ετησια αύξηση 6,4% το 2015 και διαμορφώθηκαν στα 6,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της International Credit Insurance & Surety Association.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Allianz επιβράβευσε τους Συνεργάτες της με τον Διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Η Allianz διοργάνωσε και φέτος τον Διαγωνισμό Αυτοκινήτου «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο», θέλοντας να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Allianz – Plus2Feet συνεχίζουν να δίνουν κίνηση και ελπίδα στα ζώα που το χρειάζονται

Η Allianz συνεχίζει τη συνεργασία της με την εταιρεία Plus2Feet, στο πλαίσιο της κοινής δράσης «Walking Together», που ξεκίνησε το 2021 μ

Allianz: Ισχυρή η ανάπτυξη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Allianz Research δημοσίευσε τη νεότερη έκδοση της ετήσιας έκθεσης «Global Insurance Report», η οποία αναλύει τις εξελίξεις στις ασφαλιστικές αγορές παγκοσμίως.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

MEGA Brokers: Φυτεύουμε σήμερα για το αύριο που αξίζουμε

Όποιος περνά από το Πάρκο Δημήτρη Μπέη της Αθήνας,...

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Η Allianz επιβράβευσε τους Συνεργάτες της με τον Διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Η Allianz διοργάνωσε και φέτος τον Διαγωνισμό Αυτοκινήτου «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο», θέλοντας να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE