Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.
Το 18th Insurance Conference, #inco25, διοργανώθηκε από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο έγινε με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, διακεκριμένοι προσκεκλημένοι μίλησαν στην κάμερα του Insurance World.
Ο Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος, Vidavo, μίλησε για τη σημασία των ποιοτικών δεδομένων και τα πολλαπλά οφέλη των τεχνολογικών λύσεων στον κλάδο υγείας:
«Οι τεχνολογίες ψηφιακής υγείας προσφέρουν στους ασφαλισμένους ποιοτικότερες υπηρεσίες και στην ίδια την εταιρεία έλεγχο του κόστους. Πιο διαδεδομένο παράδειγμα, η τηλεσυμβουλευτική, όπου ο ασφαλισμένος λαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες ιατρικής-συμβουλευτικής από απόσταση, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Vida24 της Vidavo, και γλυτώνει ταλαιπωρία, χρονο και κόστος, ενώ παράλληλα η ασφαλιστική εταιρεία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον ασφαλισμένο και να μειώνει και τα δικά της κόστη. Άλλο παράδειγμα, το λεγόμενο tele-underwriting: ο χώρος της υγείας απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό για την εκτίμηση και διαχείριση του ρίσκου, πριν και μετά το συμβόλαιο, οπότε η χρήση μιας πλατφόρμας ψηφιακής υγείας επιτρέπει στον -συνήθως- γιατρό που συμβουλεύει τον underwriter να δώσει ποιοτική πληροφορία, τεκμηριωμένη, κι έτσι να οδηγηθεί το συμβόλαιο σε ύψος ασφαλέστερο, που είναι δίκαιο και για την εταιρεία και για τον ασφαλισμένο.
»Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην τεχνητή νοημοσύνη: επειδή ο κλάδος της ασφάλισης υγείας προσφέρει πλούτο δεδομένων και επειδή όταν λέμε ΤΝ συνήθως αναφερόμαστε σε αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά δεδομένα, έχουμε δει και θα δούμε το επομενο διάστημα πιο έντονα την αξιοποίηση των δεδομένων αυτών προς όφελος και του ασφαλισμένου και της εταιρείας. Τα εργαλεία αυτά δεν παίρνουν αποφάσεις μόνα τους, βοηθούν ακριβώς να μειώσουμε το λάθος. Μελέτες έχουν δείξει ότι αξιοποιώντας τεχνολογικές λύσεις το λάθος στην εκτίμηση μπορεί να μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό -εντυπωσιακά μεγάλο σε μερικές περιπτώσεις-, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε δικαιότερο ασφάλιστρο για όλους. Το μεγάλο κόστος [σ.σ.: της ψηφιακής και AI τεχνολογίας], που θα το έλεγα επένδυση, είναι στους ανθρώπους και όχι τόσο στις υπολογιστικές υποδομές. Είναι μια επένδυση η οποία αξίζει τον κόπο, η απόσβεση γίνεται σχετικά γρήγορα -εξαρτάται βέβαια και από την περιοχή και το αντικείμενο, την επιχείρηση ή τον κλάδο- και θεωρώ ότι σύντομα όλοι θα αναγκαστούν να υιοθετήσουν τέτοιες λύσεις – δεν θα γίνεται αλλιώς».
Το 18ο Insurance Conference χαρτογράφησε το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα
13th Pharma & Health Conference: «Η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από τη θεωρία στην πράξη»