back to top
16.3 C
Athens
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Ζητά αλλαγή τρόπου υπολογισμού των προμηθειών

Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των προμηθειών που λαμβάνουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι ζητεί ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριο Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος τάσσεται και υπέρ της κατάργησης του δικαιώματος ασφαλίστρων.

 Ο ίδιος μιλώντας στο IW τονίζει ότι, οι προμήθειες των ασφαλιστών θα πρέπει να υπολογίζονται επί των μικτών ασφαλίστρων και, στο βαθμό που θα ισχύσει κάτι ανάλογο, θα πρέπει να υπάρξει και η σχετική «διόρθωση» του ποσοστού βάσει του οποίου καθορίζονται σήμερα οι προμήθειες ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι ασφαλιστικές εταιρείες.

- Advertisement -

 Ο κ. Χατζηθεοδοσίου προτείνει τις ανωτέρω αλλαγές στο πλαίσιο των όσων θα ισχύσουν με την εφαρμογή από το Φεβρουάριο του 2018 της οδηγίας IDD για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

 Όπως εξηγεί, το νέο καθεστώς θα προβλέπει για κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο την αναγραφή της προμήθειες που λαμβάνει ο ασφαλιστής ως ποσοστό επί του ασφαλιστήριου. Με το καθεστώς υπολογισμού των προμηθειών που ισχύει σήμερα, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο η προμήθεια θα υπολογίζεται επί των καθαρών ασφαλίστρων και όχι επί των μικτών, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος λανθασμένα να θεωρεί ότι οι αμοιβές των διαμεσολαβούντων είναι υψηλές. Εφόσον όμως ο υπολογισμός θα γίνεται επί των μικτών ασφαλίστρων, το ποσοστό βάσει του οποίο θα καθορίζονται οι αμοιβές θα μειωθεί και άρα ο καταναλωτής θα μπορεί να αντιληφθεί και να υπολογίζει ορθά ποιο είναι το πραγματικό ποσό με το οποίο θα επιβαρύνεται για την πληρωμή του διαμεσολαβητή – συνεργάτη της ασφαλιστικής εταιρείας.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι, οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ΤτΕ και της αγοράς για την προσαρμογή της οδηγίας IDD στο εθνικό δίκαιο έχουν ήδη αρχίσει, με τις δύο πλευρές να έχουν συναντηθεί τουλάχιστον 15 φορές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Πρωτοβουλία του ΕΕΑ για Bancassurance

Το ΕΕΑ αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση η οποία στοχεύει να ρίξει φως στις αθέμιτες πρακτικές Bancassurance

Δ. Γαβαλάκης: Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών για τους διαμεσολαβούντες

Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τους ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Ανοδος 5,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο

Αυξημένη κατά 5,3% σε ετήσια βάση εμφανίζεται η ασφαλιστική παραγωγή τον Ιανουάριο, καθώς ανήλθε στα 499,26 εκατ. ευρώ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.

Τι συζήτησαν Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Σαρρηγεωργίου, Ελ. Παπασπυροπούλου

Τι είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος Director Life Insurance της Groupama για τα θέματα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα....

Κ. Κερίκου: Οι εργαζόμενοί μας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον και την επιτυχία της Eurolife FFH

«Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας αποτελεί το κύριο συστατικό της επιτυχίας του ομίλου Eurolife FFH. Τα στελέχη μας δεν είναι απλά μέλη μιας ομάδας

Σπ. Λαθούρης: «Η Howden παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης που προσαρμόζονται σε κάθε επιχειρηματικό μοντέλο»

Με αδιαμφισβήτητη διεθνή εμπειρία, η Howden Hellas είναι η μόνη εξολοκλήρου καθετοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Κ. Π. Βοτσαρίδης: «Με τη θέσπιση και εφαρμογή της Πολιτικής Πολυμορφίας, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών και νέων»

«Η INTERLIFE αναγνωρίζει την αξία της δημιουργίας και της αποτελεσματικής κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται