back to top
9.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

E. Κουντουρά στα Greek Hospitality Awards 2019: «Απογειώσαμε τον ελληνικό τουρισμό την τελευταία τετραετία»

Στην θεαματική αύξηση του ελληνικού τουρισμού πάνω από 35% την τελευταία τετραετία, με ιστορικά ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, και στην ανάδειξή του ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά στον χαιρετισμό της στον καθιερωμένο θεσμό της ελληνικής ξενοδοχίας, Greek Hospitality Awards 2019, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. 

 «Με την εθνική τουριστική πολιτική που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από το 2015, με στρατηγικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις και με δυναμικές δράσεις στην παγκόσμια προώθηση και προβολή, καταφέραμε να απογειώσουμε τον ελληνικό τουρισμό τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με ρυθμούς ανάπτυξης κάθε χρόνο διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου» τόνισε η Υπουργός.

- Advertisement -

Η διαρκής τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών οδήγησε στην σημαντική ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων στον τουριστικό κλάδο την τελευταία διετία με διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας, στην αύξηση της απασχόλησης και σε έκρηξη των νεών επενδύσεων. Στήριξε συνολικά την ελληνική οικονομία, συμπαρασύροντας στην ανάπτυξη όλους τους παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με τον τουρισμό. 

«Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας και χτίσαμε σχέσεις με την παγκόσμια τουριστική αγορά, με τους ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, που ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εμπιστεύονται την Ελλάδα.  Ενισχύσαμε την εξωστρέφειά μας και η χώρα μας είναι από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για τουρισμό όλο το χρόνο». 

Η ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΈΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΆ ΧΑΙΡΈΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΈΝΟ ΘΕΣΜΌ ΤΩΝ GREEK HOSPITALITY AWARDS ΚΑΙ ΑΠΈΝΕΙΜΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΒΡΑΒΕΊΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΆΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΈΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑΣ

- Advertisement -

Η κα Κουντουρά, αναφερόμενη σε αυτήν την επιτυχία της Ελλάδας που αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς φορείς, ξεκαθάρισε ότι δεν οφείλεται στην τουριστική πτώση άλλων χωρών και σε συγκυρίες, αλλά στο ότι «με συγκεκριμένη στρατηγική σε στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους παραγωγικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα δημιουργήσαμε και αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη  του ελληνικού τουρισμού. Αυτή η επιτυχία είναι επιτυχία όλων μας, είναι επιτυχία της Ελλάδας και μας κάνει πολύ υπερήφανους».

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην τελετή των Greek Hospitality Awards 2019 με τον Περιφερειάρχη Πελοπονήσσου, κ. Πετρo Τατούλη, το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, τον διοργανωτή κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, τους επαγγελματίες του τουρισμού κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, κ. Ανδρέα Μάνεσση και κ. Γιωργο Βερνίκο, και την πρώην Υπουργό, κα Ολγα Κεφαλογιάννη.

Για το 2019, τόνισε ότι είναι απαιτητική χρονιά, με ιδιαιτερότητες που κρατούν σε εγρήγορση όλη την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, και που ήδη το Υπουργείο Τουρισμού διαχειρίζεται με στόχο τη διατήρηση της υψηλής ζήτησης και  την ενίσχυση των τουριστικών μεριδίων. Ενώ, αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει το Υπουργείο για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό, με στόχο να διαμορφωθούν νέες συνθήκες και προοπτικές για την εξασφάλιση της τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. 

Ευχαρίστησε τον ιδιωτικό τομέα για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει στον τομέα της φιλοξενίας, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ελκυστικής εικόνας και της φήμης της Ελλάδας διεθνώς.  Και απευθυνόμενη στους ανθρώπους του τουρισμού, τόνισε ότι αντιπροσωπεύουν ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, και κατέληξε λέγοντας  «είστε  η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που πηγαίνει μπροστά».

Η κα Κουντουρά απένειμε τα κορυφαία βραβεία στην κατηγορία «Top Greek Hotel 2019» στους εκπροσώπους των ξενοδοχείων  Rocabella Myconos Hotel και Grecotel Corfu Imperial Exclusive, όπως επίσης και στην κατηγορία «Top Greek Resort 2019»στους εκπροσώπους των  Μayia Exclusive Resort & Spa, Anemos Luxury Grand Resort, Grand Resort Lagonissi, Temes, και Sani Resort.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Στουρνάρας στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις έχουν διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

Η θεσμική ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην εκδήλωση «Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα 2024» είχε θέμα «Πρόοδος, Προκλήσεις και Προτάσεις Πολιτικής για την Ελληνική Οικονομία»

OZIOS BROKER: Η Ελλάδα εδραιώνει την ηγετική της θέση στον παγκόσμιο τουρισμό

Η Ελλάδα, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην τουριστική δραστηριότητα της Μεσογείου, επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της το 2024

Ασφαλιστές: χτυπάν καμπάνες και δεν ακούμε!

Πώς να μιλάμε για ασφαλιστική συνείδηση, όταν οι ασφαλισμένοι δεν έχουν κάτι χειροπιαστό στα μέτρα τους; 

Ευκαιρίες, κίνδυνοι στην εποχή του Branding και Franchise

Γνωρίζετε τις νέες ευκαιρίες και τους νέους κινδύνους του Branding και του Franchise των ξενοδοχείων  καθώς και τις εξελίξεις στον τομέα διαχείρισης Περιουσίας του κλάδου της Φιλοξενίας;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για την «Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της

Eurolife FFH: Απόδοση 3.18% στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου

Και το 2024, η Eurolife FFH πρόσφερε σημαντικές αποδόσεις στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου στους ασφαλισμένους της

Νέες αυτοματοποιημένες διαδικασίες για ταχύτερη εξυπηρέτηση και άμεσες αποζημιώσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ολοκληρώνοντας μια σημαντική επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου