Tour Operators και Επαγγελματική Ευθύνη: Οι υποχρεώσεις και οι κυρώσεις αν…

Το καλοκαίρι έφτασε. Ο τουρισμός ξεκίνησε και οι ξενοδόχοι σε όλη τη χώρα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες, είτε εσωτερικούς, είτε εξωτερικούς. Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας για την υποχρεωτική ασφάλιση της Επαγγελματικής Ευθύνης των Τουριστικών Γραφείων (Tour Operator), όπως ορίζεται από το Π.Δ. 7/2018 και τα άρθρα του 16 παρ. 6 και 23 παρ. 8.

Πέραν της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης, είναι επίσης υποχρεωτική και η προσκόμιση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου Επαγγελματικής Ευθύνης στην καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Τουριστικού Γραφείου επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

α. Σε όποιον δεν συνάπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προβλέπει το ΠΔ 7/2018, επιβάλλεται πρόστιμο €20.000
και ανακαλείται η Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων.

β. Σε όποιον έχει μεν συνάψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά δεν το έχει γνωστοποιήσει στους ταξιδιώτες, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους €1.000.

γ. Σε όποιον έχει συνάψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά δεν τo έχει γνωστοποιήσει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους €1.000.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://mintour.gov.gr/ meletes-pinakes/stoicheia-mite/ υπάρχει κατάλογος με τα Τουριστικά Γραφεία όλης της Ελληνικής Επικράτειας.

Η Τεχνική Διεύθυνση της ‘‘NP Ασφαλιστική’’ παραμένει στην διάθεση όλων των συνεργατών μας για την υποστήριξη του έργου τους και για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειασθούν.

πηγή: NPFAMILY NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*