NP Ασφαλιστική: Η φιλοσοφία της κοινωνικής υπευθυνότητας ως συνειδητή επιλογή

H NP Ασφαλιστική, από την ίδρυσή της, πριν 20 χρόνια, μέχρι και σήμερα, έχει θέσει την κοινωνική υπευθυνότητα από νωρίς μέσα στις κινήσεις της. Την έχει θέσει μέσα στις δράσεις της όχι τόσο ως επιχειρηματική υποχρέωση όσο ως μια συνειδητή κοινωνική δράση προσφοράς προς την τοπική κοινωνία. 

«Η βασική φιλοσοφία μας είναι να “γυρίζουμε υπεραξίες” από εκεί που ξεκινήσαμε και εκεί που βρισκόμαστε. Στα 20 χρόνια παρουσίας της, η NP Ασφαλιστική και τα ανώτατα στελέχη της ακολούθησαν τη στρατηγική των “χαμηλών τόνων” σε όλες τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες ή σε αυτές που αποκαλούνται σήμερα “κοινωνική υπευθυνότητα”» δηλώνουν στο IW στελέχη της εταιρείας. 

«Είμαστε σταθεροί βασικοί χορηγοί της αθλητικής εκδήλωσης «Σκυλλίας-Διάπλους Βόρειου Ευβοϊκού», που γίνεται πολλά χρόνια τιμώντας τον Σκυλλία, τον πρώτο αρχαίο δύτη. Χρηματοδοτούμε κατασκευές και ανακατασκευές σχολείων και νοσοκομείων, έχουμε κάνει δωρεές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε δημόσια νοσοκομεία, βοηθώντας το δημόσιο σύστημα υγείας, δωρεές στην Αστυνομία, στα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της σε θέματα δημόσιας τάξης και μείωσης τροχαίων ατυχημάτων» προσθέτουν. Και καταλήγουν: «Η NP Ασφαλιστική δεν ξεχνά το νησί της Εύβοιας, στην οποία έχουμε βαθιές ρίζες ως άνθρωποι, τον Πειραιά, όπου μεγάλωσε η εταιρεία μας τα πρώτα 15 χρόνια της λειτουργίας της, στηρίζοντας ευάλωτες ομάδες της πόλης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, στην οποία κάνουμε στοχευμένες δράσεις σε χορηγίες σε ιδρύματα. Ταυτόχρονα, έχουμε συνεργασία με την Εκκλησία και τις τοπικές Μητροπόλεις, οι οποίες μας δείχνουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και των ιδρυμάτων που συντηρούν».

Aπό το περιοδικό Insurance World («Χτίζοντας» τη φιλοσοφία της κοινωνικής υπευθυνότητας)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*