Μήνυμα Ιωάννη Τοζακίδη στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

της Ελενας Ερμείδου

Ένα μεγάλο μπράβο στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  που γρήγορα και άμεσα υιοθέτησαν νέες πρακτικές επικοινωνίας , προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες εργασίας  χωρίς να χάσουν  την αισιοδοξία τους αλλά παράλληλα να διατηρήσουν και την εμπιστοσύνη των πελατών τους έδωσε χτες στο συνέδριο της GAMA ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ Ιωάννης Τοζακίδης, πεπεισμένος ότι η Ασφαλιστική διαμεσολάβηση όχι μόνο θα διατηρήσει τους υπάρχοντες πελάτες αλλά θα φέρει και την Άνοιξη της ανάπτυξης για την Ιδιωτική ασφάλιση.

Πάνω από 550 σύνεδροι από Ελλάδα και Κύπρο συμμετείχαν χτες στο συνέδριο της γνώσης το οποίο συνεχίζεται σήμερα.

Το Συνέδριο της GAMA- σε μια διαφορετική εποχή – απευθύνεται σε όλη την ασφαλιστική αγορά ,  υπογράμμισε ο Ιωάννης Τοζακίδης, στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και ασφαλιστικές εταιρίες με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη του κλάδου αλλά κυρίως των ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η τεχνολογία εργαλείο

H τεχνολογία σαν εργαλείο  για μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, συμπλήρωσε μείωσε τις αποστάσεις και μας έφερε περισσότερο κοντά κάνοντας ένα ταξίδι στην γνώση – γιατί η γνώση είναι στο DNA μας, προσθέτοντας πως σχεδόν «σήμερα έχουμε επέτειο μιας αναπάντεχης αλλαγής στην καθημερινότητα της ζωής μας.  Ο « GOVID 19» Εισέβαλε αιφνιδιαστικά σε κάθε πτυχή της προσωπικής, επαγγελματικής και οικογενειακής μας ζωής !

Η πανδημία με τα μικρά γράμματα στα ασφαλιστήρια

«ΝΑΙ ! η πανδημία με τα μικρά γράμματα στα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι γεγονός και μπήκε αναπάντεχα στην καθημερινότητά μας» είπε, αναγνωρίζοντας ότι ο «GOVID 19» άλλαξε κατά πολύ τις συνήθειες μας, τον τρόπο ζωής, μας δυσκόλεψε, μας ξεβόλεψε, μας προβλημάτισε και δημιούργησε σοβαρά κοινωνικοοικονομικά θέματα και προσθέτοντας ότι η πανδημία  έφερε και θετικές εξελίξεις στον επαγγελματικό τομέα, στην τεχνολογία και την ιατρική.

«Κάνοντας έναν απολογισμό ένα χρόνο μετά διαπιστώνεις ότι, η τεχνολογία πήρε τη σκυτάλη και πλέον τα πράγματα που μπορεί να κάνει ο Έλληνας αλλά και εμείς σαν επαγγελματίες στον δικό μας χώρο πλέον  «από το σπίτι μας» όχι απλά υιοθετήθηκαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν»,  τόνισε διευκρινίζοντας ότι οι αποστάσεις μειώθηκαν και ότι τώρα βρισκόμαστε πιο κοντά χωρίς χρονοβόρες μετακινήσεις και με μικρότερο κόστος. Με άλλα λόγια η τεχνολογία εδραιώθηκε σε όλα τα επίπεδα.

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση κέρδισε την μάχη

Η Ασφαλιστική διαμεσολάβηση  κέρδισε την μάχη διότι γρήγορα αφομοίωσε τα θέματα της τεχνολογίας και την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση. Σίγουρα εξήγησε δεν εξαλείφονται τα προβλήματα που απορρέουν όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών και κυρίως των πωλήσεων.

«Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση προσαρμόζεται, εκπαιδεύεται μέσω μεγάλων παγκόσμιων οργανισμών όπως η  GAMA Global Hellas     κάνοντας ένα ταξίδι στην γνώση. Οι αποστάσεις μικραίνουν και η επιθυμία για αυτοβελτίωση μεγαλώνει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία» .

Το θέμα είναι πόσο γρήγορα προσαρμόζεσαι και αλλάζεις.

Ο «Κορωνοιός της απομόνωσης» που έχει πλήξει το σύνολο σχεδόν των χωρών του πλανήτη ,θεωρεί ότι έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά γιατί όλοι είχαν το χρόνο να επικοινωνήσουν , να ακούσουν μια καλή κουβέντα αλλά και τον χρόνο να προβληματιστούν, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως το πρόβλημα και η λύση πρόβλημα και λύση είναι δύο βασικές συνιστώσες στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Στην πράξη το μεγάλο συνέδριο της  GAMA  είναι γεγονός

Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία γνώσης και ανάπτυξης για  managers ,  δημιουργούς της ασφαλιστικής αγοράς. Το μεγάλο πλεονέκτημα ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ελλάδα μπορεί να το παρακολουθήσει ζωντανά στην άλλη άκρη της γης, συνομιλώντας με διακεκριμένους ομιλητές σαν είναι δίπλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*