Αποκλεισμός ακύρωσης εκδηλώσεων από τα ασφαλιστήρια

Όπως εξελίχθηκαν τα μέτρα των κυβερνήσεων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, όταν ανοίξει ο κόσμος, οι καλύψεις ακύρωσης εκδηλώσεων θα είναι είτε πολύ ακριβές είτε θα αποκλείονται εντελώς.

της Ελενας Ερμείδου

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2020, η Swiss Re, στον απόηχο του covid19 ανέφερε καθαρές ζημιές ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια σχετίζονται με την επιχείρηση P&C Re της εταιρείας.

Από την P&C Re, περίπου το 80% αντιπροσωπεύει μέρος από τα αποθεματικά IBNR για ακυρωμένες ή αναβαλλόμενες εκδηλώσεις, ζημιές από ατυχήματα και ζημιές από ασφαλιστήρια πιστώσεων και εγγυήσεων.

Από το σύνολο των 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων των P&C Re, Life & Health Re (L&H Re) και Corporate Solutions , το 59% είναι από αποθεματικά IBNR.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης  Τύπου προς στα μέσα ενημέρωσης , η Swiss Re,  απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον οι οι επιπτώσεις της πανδημίας οδηγούν την εταιρεία να επανεξετάσει την προσέγγισή της, όσον αφορά τη μοντελοποίηση κινδύνων και τους συσχετισμούς, ο  διευθύνων σύμβουλος C. Mumenthaler εξήγησε ότι η Swiss Re είχε πανδημία στα μοντέλα της για 15 έως 20 χρόνια, και ενώ η εταιρεία γνώριζε ότι μπορεί και να συμβεί, η πραγματικότητα έχει αποδειχθεί κάπως διαφορετική από ό, τι αναμενόταν.

Τόνιε ότι  αυτή ήταν μια ακραία αντίδραση, σίγουρα σε σύγκριση με το 1918, και αυτό σημαίνει ότι η απώλεια έχει μετατοπιστεί περισσότερο στην πλευρά των P&C σε περιοχές που ίσως δεν ήταν αναμενόμενες.

Εξήγησε ότι  ότι όλα όσα συνέβησαν ήταν αναμενόμενα, ωστόσο αναφερόμενος στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων υπογράμμισε ότι οι καλύψεις ακύρωσης εκδηλώσεων κατά την γνώμη του θα είναι πολύ πιο ακριβές στο μέλλον, επειδή οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι όλα σχετίζονται με το πανδημικό γεγονός. Ετσι είτε ο κλάδος θα αποκλείσει την κάλυψη είτε θα την κάνει πιο ακριβή στο μέλλον.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*