Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Μάχη για διατηρησιμότητα και νέα παραγωγή

του Βάιου Κρόκου

Διφορούμενα είναι τα μηνύματα από την αγορά την ώρα που η ασφαλιστική διαμεσολάβηση καλείται να διαβεί τη δύσκολη στενωπό της υγειονομικής – οικονομικής κρίσης με διατήρηση συμβολαίων, αρχικά, και επέκταση σε νέα παραγωγή.

“Αγκαθί” παραμένει για πολλούς η απουσία φυσικής παρουσίας – επικοινωνίας, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για συμβόλαια Υγείας ή άλλα πιο σύνθετα προϊόντα από το αυτοκίνητο. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που τονίζουν την ανάγκη αύξηση των ασφαλίστρων στο κλάδο αυτοκινήτου, που θα στηρίξει σε ένα βαθμό τα έσοδα που πλήττονται σε άλλους τομείς.

Η συζήτηση άλλωστε γύρω από το αυτοκίνητο είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό αναφορικά με μειώσεις – εκπτώσεις και παροχές, σε συνδυασμό με τον αμείωτο ανταγωνισμό από πλατφόρμες και διαδίκτυο. Οι ισορροπίες παραμένουν λεπτές και το επόμενο διάστημα αναμένεται να διαφανεί η πορεία, ανάλογα πάντα με την κίνηση στους δρόμους, την συχνότητα και την σφοδρότητα ζημιών που θα διαμορφώσουν το σχετικό loss ratio.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με ασφαλιστές, μεγάλη είναι η ανάγκη για νέα προϊόντα με ελκυστικά χαρακτηριστικά και “όχι ένα λίφτινγκ που ανακυκλώνει χαρακτηριστικά παλαιότερων προγραμμάτων“, όπως τονίζουν.

Κατά τα άλλα, η προσαρμογή στις καθημερινές εργασίες έχει πραγματοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, ωστόσο στελέχη της διαμεσολάβησης κάνουν λόγο στο IW για καθυστερήσεις σε αιτήματα (ρουτίνας ή και πιο σύνθετα) προς ορισμένες εταιρείες, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία με τον πελάτη – ασφαλισμένο, ένας κίνδυνος ιδιαίτερα σημαντικός εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας.

Αρκετοί, δε, είναι αυτοί που εστιάζουν αποκλειστικά στην πώληση ομαδικών συμβολαίων, κάτι που θα φέρει μαζεμένα έσοδα και συμβόλαια, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας.

Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση οι προκλήσεις είναι μεγάλες, όταν ξενοδοχεία, εστίαση, τουρισμός δέχονται σφοδρές πιέσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για κλάδους που έχουν δείξει ανθεκτικότητα στην πανδημία όπως όπως τρόφιμα, logistics – τροφοδοσία, ομαδικά συμβόλαια αστικής ευθύνης σε μεγάλα έργα κ.α.

Κατα τις εκτιμήσεις των περισσότερων πάντως το πρώτο εξάμηνο αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο κατά το οποίο απαιτούνται ιδιαίτερες αντιστάσεις.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*