Ένταξη ασφαλιστών στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής: Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες του Ε.Ε.Α

Με ιδιαίτερη χαρά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοινώνει την ένταξη 10 επιπλέον ΚΑΔ στο Πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο από τα 200 εκατ. ευρώ αυξήθηκε στα 250 εκατ. ευρώ, με το επιπλέον ποσό να προορίζεται για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν από 0-9 υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενων.

Έτσι δικαιώθηκαν οι προσπάθειες του Ε.Ε.Α. το τελευταίο δίμηνο για την αύξηση του προβλεπόμενου ποσού και για την στήριξη περισσότερων δικαιούχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ΚΑΔ που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται πλέον οι ασφαλιστές και οι επιχειρήσεις franchise. Και οι δύο επαγγελματικοί κλάδοι για πρώτη φορά θα τύχουν ενίσχυσης που προέρχεται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ήταν κομβική η συνεργασία της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, κάτι που τονίζει και σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής και φίλο Γιώργο Πατούλη για την πολύτιμη συνδρομή του στην προσπάθεια ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των αυτοαπασχολούμενων της Αττικής, ενώ εξαιρετική ήταν η συνεργασία μας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη που πραγματικά ασχολήθηκε πολύ με την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που είχε προκύψει, μετά τον αρχικό αποκλεισμό επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα. Ειδικότερα, για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αισθάνομαι ξεχωριστή ικανοποίηση και δικαίωση καθώς όλος ο κλάδος έχει πληγεί σημαντικά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και μέχρι τώρα δεν είχε την ανάλογη στήριξη, ενώ είναι εξαιρετικά θετικό ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα μπορούν να υπαχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027. Οπότε άξιζαν οι προσπάθειες μας και η πίεση που άσκησε το Ε.Ε.Α. σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Πλέον οι δικαιούχοι παίρνουν μία σημαντική «ανάσα» ρευστότητας στον αγώνα που δίνουν για την επαγγελματική τους βιωσιμότητα. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα σε όλους τους πληττόμενους, έτσι ώστε με το τέλος της πανδημίας να ξεκινήσει η προσπάθεια ανάκαμψης του επιχειρείν και της ελληνικής οικονομίας.»

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική» παρατείνεται μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020, ενώ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ξεκινά άμεσα τηλεδιασκέψεις για την καλύτερη ενημέρωση των δικαιούχων.

διαβάστε επίσης: Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Εντείνονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι προσπάθειες του Ε.Ε.Α

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*