Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Εντείνονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι προσπάθειες του Ε.Ε.Α

Σε πανελλαδικό επίπεδο θα συνεχιστούν οι δράσεις και οι προσπάθειες του Ε.Ε.Α όσον αφορά την εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε σύντομο χαιρετισμό του σε παρουσίαση προγραμμάτων της εταιρείας “Ατλαντική Ένωση”.

Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η επαναπιστοποίηση για τους διαμεσολαβητές και η ανταπόκριση από επαγγελματίες ήταν μεγάλη στις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. Οι δράσεις όμως θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής εποχής.

Περιέγραψε τις προσπάθειες και τις “νίκες” που έχουν συντελεσθεί από τον Μάρτιο και το πρώτο lockdown. Επισήμανε και τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η συμμετοχή της στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεων, και  σε άλλα σχετικά που αφορούν την ευρύτερη στήριξή της σε θέματα εκσυγχρονισμού διαδικασιών, υιοθέτησης νέας τεχνολογίας κ.α.

Τόνισε ότι ο κλάδος αναμένει τα αποτελέσματα των εισηγήσεων των αρμοδίων στις Βρυξέλλες τα οποία και θα δώσουν το πράσινο φώς για την ένταξη των ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα προγράμματα ΕΣΠΑ περιόδου 2021-2027.

Υπενθυμίζεται πως “αγκάθι” για την ένταξη των επαγγελματιών – ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αποτελούσε το γεγονός ότι λογίζονταν από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές ως τραπεζικά ιδρύματα ή ασφαλιστικές εταιρείες

Δράσεις Ε.Ε.Α

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ξεκινά πρόγραμμα για ψηφιακή εκπαίδευση, πωλήσεις και marketing για τα μέλη. Φιλοδοξία αποτελεί να έχουν όλοι πλέον σύγχρονο site, e-shop και ψηφιακά εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις. Παράλληλα ειδική Επιτροπή του Επιμελητηρίου θα παρέχει υποστήριξη σε μέλη γύρω από το Πτωχευτικό Δίκαιο κ.α. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πρωτοβουλίες για CRM και για τους διαμεσολαβητές.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου: Μπαίνουμε σε νέες μάχες, υπάρχουν όμως και τα θετικά, καθώς πολλοί αναγνωρίζουν πλέον την σημασία της ασφάλισης σε Υγεία, φυσικές καταστροφές κ.α. Οι μάχες θα συνεχιστούν, τόνισε, εκτιμώντας ωστόσο πως το πρώτο 6μηνο του 2021 θα είναι αρκετά δύσκολο για όλους.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*