Ανοίγουν οι πόρτες για ένταξη της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και στην “Ψηφιακή Ανάπτυξη” του ΕΣΠΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για ένα ακόμα βήμα ενίσχυσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέσω της ένταξής της στα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν και την “Ψηφιακή Ανάπτυξη”.

Κατά τις πληροφορίες η  επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του ΕΕΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου και του υφυπουργού κ. Ι. Τσακίρη γι΄αυτό το θέμα και τα απαραίτητα στοιχεία για την ένταξη του κλάδου βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης απομένοντας διαδικαστικά πλέον ζητήματα.

Η ψηφιακή αναβάθμιση αποτελεί  “κλειδί” για τον κλάδο και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ θα σηματοδοτήσει για τους επαγγελματίες μια μεγάλη στήριξη σε όλο το φάσμα των ψηφιακών εφαρμογών που χρειάζονται τα γραφεία για να αξιοποιήσουν όλο το φάσμα της τεχνολογίας.

Ήδη προσφάτως έχει προηγηθεί και η έγκριση για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην “Πράσινη Ανάπτυξη” ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω εδραίωση της θέσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο ΕΣΠΑ.

Η ένταξη στην “Ψηφιακή Αναβάθμιση” έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του κλάδου στο ΕΣΠΑ μια εξέλιξη που ξεκίνησε από παλιά με το πρώτο βήμα να γίνεται ύστερα από τις προσπάθειες του ΕΕΑ με την είσοδο- ένταξη του επαγγέλματος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα προγράμματα στήριξης των κλάδων που επλήγησαν από την πανδημία και στην συνέχεια στο ΕΣΠΑ με την αποκατάσταση μιας λανθασμένης διατύπωσης -θεώρησης.

Αυτές οι εξελίξεις ήταν και η αρχή επί της οποίας πλέον η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι αναγνωρίσιμη και ενταγμένη σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Aπό insuranceeea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*