Πιστοποίηση με ένα πάτημα κουμπιού

Υποχρεωτική εκπαίδευση, πιστοποίηση και εκπαίδευση για την γνώση του αντικειμένου και κάλυψη των αναγκών.  Είναι τρία διαφορετικά πράγματα ή ένα;

της Ελενας Ερμείδου

Πολλές συζητήσεις διεξάγονται στην αγορά για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και για τον εντοπισμό των αναγκών των πελατών,  χωρίς να έχει βρεθεί η χρυσή τομή τονίζουν στο IW.gr κύκλοι από τον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Οι ίδιοι κύκλοι διαμαρτύρονται ότι κάποιες πιστοποιήσεις γίνονται και με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.  Οι ίδιοι διερωτώνται αν πρέπει να γίνονται οι εξετάσεις για τις πιστοποιήσεις ηλεκτρονικά αμφισβητώντας τρόπω τινά την εγκυρότητα τους.

Το πρόβλημα της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι χρόνιο και κατά την άποψη της αγοράς μπορεί να ξεκαθαριστεί μόνο με την συμβολή της ΔΕΙΑ και της ΤτΕ. Ήτοι να ξεκαθαριστεί το ποιοι έλαβαν πιστοποιήσεις το 2015 και μετά και όσοι ήταν στο επάγγελμα νωρίτερα που δεν έδωσαν εξετάσεις για πιστοποιήσεις.

Η κατάσταση πάντως αποσαφηνίζεται με την πλήρη αναλυτική κατάσταση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της χώρας προκειμένου να διαχωριστούν τα εκπαιδευτικά αντικείμενα και η μέθοδος της εκπαίδευσης.  Βασικό τονίζουν στελέχη της αγοράς στο IW.gr να διαμορφωθεί μία πρώτη εικόνα για το κόστος της εκπαίδευσης και το πόσο αποτελεσματική είναι η κάθε μορφή εκπαίδευσης.

Το ζητούμενο είναι η το κάθε αντικείμενο εκπαίδευσης όπως αυτό θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις καταστάσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα πρέπει να έχει στόχο την ενίσχυση της ποιότητας του επαγγέλματος και την κάλυψη των αναγκών του πελάτη, οι οποίες ανά πελάτη είναι διαφορετικές.

Η δουλειά του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ίσως να είναι πιο δύσκολη στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων και λόγω της στρέβλωσης της είδησης που γίνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως στην τηλεόραση για την ιδιωτική ασφάλιση. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα μπορεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής την ταχύτητα της διάδοσης της είδησης, του ήχου και της εικόνας;

Ο καλά καταρτισμένος και σφαιρικά ενημερωμένο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, απαντάνε στελέχη της αγοράς, ΝΑΙ μπορεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*