Ανεβαίνει το εκπαιδευτικό επίπεδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

του Βάιου Κρόκου

Μιλώντας με παλαιότερα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου, αρκετοί είναι αυτοί που θα πουν για ιστορίες παλαιότερων ετών όταν ένας ασφαλιστής είχε 2-3 άλλες – εντελώς διαφορετικό με το αντικείμενο – εργασίες, πουλώντας παράλληλα ασφαλιστικά προϊόντα, ειδικότερα στην Περιφέρεια. Όχι πως δεν υπάρχουν και σήμερα σε ένα βαθμό, απλά η συγχρονη εποχή, οι νέες τεχνολογίες, η εξειδίκευση και εσχάτως ο κορωνοϊός απαιτούν ακόμη περισσότερη γνώση του αντικειμένου και επαγγελματισμό. Αρκεί να υπάρχει και ένα ικανοποιητικό εισόδημα…

Με αφορμή την μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση που πραγματοποίησαν Ε.Ε.Α και ICAP θα παρατηρήσει κανείς το υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο που έχει πλέον ο κλάδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία:

Το 57,3% των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δήλωσε ότι έχει ανώτερες και ανώτατες σπουδές, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα θετικό στοιχείο για το επίπεδο της μόρφωσης των ατόμων που ασκούν ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Πιο αναλυτικά, το 27,7% κατέχει Απολυτήριο Λυκείο, το 25,7% έχει πραγματοποίησει Ανώτερες Σπουδές και το 31.6% εμφανίζεται με Ανώτατες! Μάλιστα ένα ποσοστό 15% κατέχει Μεταπτυχιακό.

διαβάστε: Η ακτινογραφία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης: Παρακαταθήκη για το μέλλον η έρευνα Ε.Ε.Α – ICAP

Επίσης: Insurance Intermediaries Forum: Οι λύσεις της Ασφαλιστικής Αγοράς εν καιρώ COVID-19

Στην αυστηρά κλαδική εκπαίδευση τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα. Η πλειοψηφία σε ποσοστό 59,7% των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που απάντησε στην έρευνα δήλωσε ότι έχει σπουδές από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, ένας μεγάλος αριθμός διαμεσολαβητών απάντησε ότι, ως «άλλη» (23,5%) κλαδική εκπαίδευση έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τα οποία και παρέχονται από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Επίσης, ένα ποσοστό 16,7% έχει λάβει την κλασσική ασφαλιστική εκπαίδευση από την LIMRA.

Αναφορικά τώρα με τις περιπτώσεις που ένας ασφαλιστής έχει επιπλέον εργασία, η πλειοψηφία σε ποσοστό 28,8% των ερωτώμενων απάντησε ότι ασχολείται με τις δραστηριότητες του λογιστή
– φοροτεχνικού.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*