Εργασιακό Περιβάλλον: Κορυφαία η AXA, βραβεύσεις για Groupama, Euler Hermes

Στην κορυφή των μεγάλων επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον συνεχίζει να βρίσκεται η ΑΧΑ, κατακτώντας τη 2η θέση στο διαγωνισμό Best Workplaces 2020. Πρόκειται για την 3η συμμετοχή της στο θεσμό και 3η εν αντιστοιχία νίκη της, καθώς το 2016 κέρδισε την 1η και το 2010 την 5η θέση.

Στο μήνυμα του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ κ. Ερρίκος Μοάτσος σημείωσε πως η εν λόγω βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για τους ανθρώπους της εταιρείας. Στο επίκεντρο άλλωστε της στρατηγικής βρίσκεται η συνεχής προσπάθεια για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με επίκεντρο τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού, των πελατών, με ακεραιότητα και τόλμη, υπό την έννοια του oneAXA, όπως σχολιάσε.

Αποτελεί επίσης μια ιδιαίτερη στιγμή (πανδημία) που διανύουμε που μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι, τόνισε.

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση:Κύριος σταθμός της στρατηγικής της ΑΧΑ σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους της, αποτελεί η κατανόηση των αναγκών τους σε ατομικό επίπεδο, καθώς και η εξέλιξη αυτών των αναγκών μέσα στον χρόνο. Με αυτή την αφετηρία έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο σύστημα παροχών, το οποίο, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το πλαίσιο αξιολόγησής τους, αναγνωρίζει ανθρώπινες προσπάθειες που προσφέρουν αξία και επιβραβεύει προσφέροντας εκείνα που χρειάζεται ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά.

Η συνεπής στάση της ΑΧΑ απέναντι στους ανθρώπους της και τα αποτελέσματα μιας προετοιμασίας ετών προς αυτήν την κατεύθυνση, συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαχείριση της πρόσφατης δυσμενούς συγκυρίας της πανδημικής έξαρσης. Οι πρωτοφανείς συνθήκες αποκλεισμού που δημιούργησε η παγκόσμια υγειονομική κρίση απαίτησαν την άμεση προστασία των εργαζομένων, η οποία διασφαλίστηκε χάρις στο μοντέλο τηλεργασίας που είχε καθιερώσει από το 2018 και στις ασκήσεις επιχειρησιακής συνέχειας που είχε εκπονήσει τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε ένα πλέγμα ενεργειών με στόχο να καλύψει όλα τα επίπεδα αναγκών των εργαζομένων.

Επιλέγοντας την ανοιχτή και συστηματική διαδικτυακή επικοινωνία, η Εταιρεία βοήθησε το ανθρώπινο δυναμικό της να αισθάνεται δημιουργικό και ασφαλές και το ενίσχυσε τόσο σε επίπεδο προσωπικό, με την υλοποίηση ειδικών webinars για ψυχική και σωματική ευεξία και τη παροχή δυνατότητας ψυχολογικής και ιατρικής υποστήριξης μέσα από την υπηρεσία MyAXADoctor, όσο και επαγγελματικό, με την παροχή Οδηγιών Τηλεργασίας για Managers και προγραμμάτων ανάπτυξης μέσω LinkedIn“. H AXA Ασφαλιστική απασχολεί 272 εργαζόμενους.

Στην ίδια κατηγορία επίσης (μεγάλες εταιρείες 250+ εργαζόμενοι) βραβεύτηκε μια ακόμη εταιρεία του κλάδου. Η Groupama βρέθηκε στην 9η θέση της σχετικής λίστας, αποδεικνύοντας επίσης την έμφαση που δίνει στο ανθρώπινο δυναμικό και την διαμόρφωση ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο της Groupama στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον στους 286.

Με αφορμή την παραπάνω βράβευση, ο Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, Χρήστος Κάτσιος, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Στην Groupama Ασφαλιστική ενδιαφερόμαστε για τον άνθρωπο: ως εργαζόμενο, ως συνεργάτη, ως ασφαλιζόμενο. Η –για δεύτερο συναπτό έτος– βράβευσή μας ως Best Workplace, αποδεικνύει ότι η Groupama Ασφαλιστική κινείται αποφασιστικά προς την σωστή κατεύθυνση, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία της. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες τηλεργασίας και αποκλειστικής τηλεξυπηρέτησης που διαμορφώνονται από τα νέα δεδομένα, επιταχύναμε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας, οι οποίες διευκολύνουν καθημερινά τους συνεργάτες και απλοποιούν την εμπειρία για τους ασφαλισμένους μας. Η φιλοσοφία και η πάγια πρακτική μας είναι να μετατρέπουμε τις ανάγκες σε λύσεις και τα λόγια σε πράξεις κι αυτό δημιουργεί αδιάσπαστους συνεκτικούς δεσμούς με τους ανθρώπους μας – στους οποίους, για μια ακόμη χρονιά, αφιερώνεται η συγκεκριμένη διάκριση».

Επίσης: Κ. Γκορτζής, Groupama: Ποιες ενέργειες έχει κάνει η εταιρεία την εποχή του Κορωνοϊού

Σημειώνεται επίσης πως στην 9η θέση της μεσαίας κατηγορίας (50-250 εργαζόμενοι) βρέθηκε η Euler Hermes

Όπως είχε τονίσει στο IW ο CEO της εταιρείας: Andrea Misticoni, Euler Hermes: Η ετοιμότητα της εταιρείας και οι προκλήσεις εν μέσω COVID 19

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις βέλτιστες πρακτικές των βραβευθέντων εταιρειών για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Όπως σημείωσε αυτό θα αποτελέσει καταλυτικός παράγοντας και στην μετά COVID εποχή, καθώς τα κίνητρα, η εταιρική ευθύνη, η ειλικρίνεια στις εργασιακές σχέσεις θα αποτελέσουν “κλείδι” και για το μέλλον. Κάλεσε επίσης τις εταιρείες να αξιοποιήσουν τα μέτρα της Πολιτείας προς όφελος των εργαζομένων και της επιχείρησης.

Η λίστα με τις Επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2020 συντάχθηκε από το Great Place to Work® Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.

Η λίστα Best Workplaces Hellas 2020 χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες μεγέθους: στις 10 καλύτερες εταιρείες με πάνω από 250 εργαζόμενους, στις 10 καλύτερες εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους και στις 5 καλύτερες εταιρείες με 20 έως 49 εργαζόμενους.

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 53 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 29.600 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί κοντά στους 8.300 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 21. Από τις συμμετέχουσες εταιρείες οι 23 είναι αμιγώς Ελληνικές και οι 30 πολυεθνικές. Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*