Andrea Misticoni, Euler Hermes: Η ετοιμότητα της εταιρείας και οι προκλήσεις εν μέσω COVID 19

του Βάιου Κρόκου

Οι επενδύσεις σε επίπεδο IT και ο σχεδιασμός των προηγούμενων ετών αποτέλεσαν ρόλο “κλειδί” για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών εν μέσω της πανδημίας για την Euler Hermes Hellas. Μιλώντας αποκλειστικά στο IW, ο CEO κ. Andrea Misticoni περιγράφει τα πρώτα βήματα και τις δράσεις της εταιρείας που είχαν ως αποτέλεσμα να είναι απόλυτα έτοιμη στο να εξυπηρετεί πελάτες και συνεργάτες ακριβώς με το ίδιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως η Euler Hermes Hellas ήταν μια από τις εταιρείες που διακρίθηκαν με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον (Best Workplaces 2020), κάτι που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που έχουν οι άνθρωποι που εργάζονται στην ίδια την εταιρία, σημειώνει ο κ. Misticoni.

Με αφορμή την παραπάνω βράβευση και τα νέα δεδομένα που έφερε στις εσωτερικές εργασίες ο COVID-19, o CEO της Euler Hermes Hellas εξηγεί πως:

Στηv Euler Hermes Hellas είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την αναγνώριση που λάβαμε  ως Best Workplace 2020 γιατί αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που έχουν οι άνθρωποι μας στην εταιρία. Το βλέπουμε ως έκφραση των εταιρικών αξιών, και ως εκτίμηση της ανοιχτής, συνεργατικής, επιχειρηματικής και πελατοκεντρικής κουλτούρας.

Από την αρχή της επιδημίας COVID-19 στην Ασία και στη συνέχεια όταν η πανδημία επέφερε το lock down στην οικονομία, η μεγαλύτερη αγωνία της Euler Hermes ήταν οι άνθρωποι της και οι συνεργάτες της να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς. Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους μας και στις μετακινήσεις (μεταξύ άλλων απαγόρευση ταξιδιών, ακύρωση συναντήσεων και εκδηλώσεων, μέτρα υγειονομικής προφύλαξης), σύμφωνα με τις συστάσεις και απαιτήσεις των τοπικών αρχών, αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σταδιακά προχωρήσαμε στην απομακρυσμένη εργασία. Κατά την διάρκεια των περασμένων εβδομάδων σχεδόν το 100% του προσωπικού εργαζόταν από το σπίτι. Η μετάβαση ήταν ομαλή χωρίς να προκαλέσει διακοπή ή αναστάτωση στις υπηρεσίες μας. Αυτό οφείλεται στις τεράστιες επενδύσεις σε επίπεδο IT και τον σχεδιασμό κατά την διάρκεια των προηγουμένων ετών. Τελικά, και παρά την απομακρυσμένη εργασία, η Euler Hermes είναι απόλυτα λειτουργική και με απόλυτη ετοιμότητα να εξυπηρετεί πελάτες και συνεργάτες ακριβώς με το ίδιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών όπως πάντα“.  

Αναφερόμενος στην πρώτη εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από την ασφάλιση πιστώσεων, τις προοπτικές και τις προκλήσεις ο κ. Misticoni τονίζει:

Η Euler Hermes ως παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση πιστώσεων, βοηθάει τους πελάτες της να αναπτύσσονται με ασφάλεια. H απαράμιλλη οικονομική σταθερότητα, η ανάλυση κινδύνου και η παγκόσμια διάρθρωση της Euler Hermes, της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει, εντός και εκτός συνόρων, σε εταιρίες ανεξάρτητου μεγέθους, την υποστήριξη να πορεύονται με ασφάλεια σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει και επιτυχώς να διαχειρίζονται τις εμπορικές απαιτήσεις.  Οι πιέσεις που δέχεται η οικονομία καθώς και η επικινδυνότητα του αντισυμβαλλόμενου παραμένουν σημαντικές προκλήσεις για το 2020 σε παγκόσμιο επίπεδο, και η ασφάλεια πιστώσεων αποτελεί παράγοντα μετριασμού των επιπτώσεων που επιφέρουν η αύξηση των ημέρων πληρωμής και η αδυναμία πληρωμής των επιχειρήσεων.

Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τις εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων είναι η καινοτομία και η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, εισάγοντας νέα εργαλεία και υιοθετώντας ψηφιακές στρατηγικές οι οποίες απλοποιούν τα προϊόντα και διευκολύνουν τη διαχείριση“.         

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*