ERGO: Γιατί το όχημά μας δεν πρέπει να είναι ανασφάλιστο

Η ασφάλιση του οχήματός μας, μαζί με το ρεύμα του σπιτιού μας και το λογαριασμό του κινητού μας είναι από τα έξοδα που πρέπει να υπολογίζουμε στον ετήσιο προϋπολογισμό μας.
Γιατί όμως η ασφάλιση του οχήματος είναι υποχρεωτική; Γιατί δεν την αφήνουν στη διακριτική μας ευχέρεια;
Την απάντηση δίνει η ERGO Hellas:
Σύμφωνα με το Ν.4261/2014 η σύμβαση υποχρεωτικής ασφάλισης των οχημάτων καλύπτει την αστική ευθύνη που έχουμε ως οδηγοί ή ιδιοκτήτες των μέσων μας, σε περίπτωση που προκαλέσουμε τροχαίο ατύχημα με υλική ή σωματική βλάβη σε τρίτους, ακόμα και θάνατο. Καλύπτει στην ουσία την ευθύνη που έχουμε, κάθε φορά που μετακινούμε το όχημά μας. Και η ευθύνη είναι μεγάλη!
Στη χώρα μας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2018 από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κυκλοφορούν περίπου 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με μέσο κόστος ζημιάς ανά τροχαίο 1.400 €. Έξοδα που, αν είμαστε ασφαλισμένοι, αναλαμβάνουν να καλύψουν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες, όπως και όλη τη διαδικασία αποζημίωσης και διακανονισμού.
Έχοντας το όχημά μας ασφαλισμένο, δείχνουμε ότι:
• Σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα σε περίπτωση που από λάθος προκαλέσουμε τροχαίο.
• Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συνεπιβαίνοντες κάθε φορά που οδηγούμε
• Συμμετέχουμε σε ένα πολιτισμένο σύστημα ελέγχου και πρόληψης στις μετακινήσεις μας, μέσα από το οποίο διευκολύνουμε την κοινωνία να ρυθμίσει την τόσο μεγάλη μετακίνηση οχημάτων σε καθημερινή βάση.
Σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ατύχημα με υπαιτιότητα οδηγού που είναι ανασφάλιστος, τότε είτε ενεργοποιείται η κάλυψη «Υλικές Ζημιές από Ανασφάλιστο Όχημα» – αν την έχουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας – είτε η υπόθεση προχωράει δικαστικά. Και αυτό μόνο αν οι ζημιές είναι υλικές και δεν έχουν προκληθεί σωματικές βλάβες και πάντα παρουσία αστυνομικής ή κάποιας άλλης αρμόδιας αρχής.
Φροντίζουμε να ασφαλίζουμε επαρκώς το όχημά μας ακολουθώντας τις συμβουλές του Ασφαλιστικούς μας Διαμεσολαβητή. Δεν μένουμε ανασφάλιστοι ακόμα και αν δεν μετακινούμε το όχημά μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλιση των μετακινήσεων μας, αναγνωρίζουμε την αξία της αστικής μας ευθύνης.
Ο πιο σίγουρος δρόμος για να πάμε στη δουλειά μας, στην οικογένειά μας, στον καλοκαιρινό μας προορισμό είναι μέσα από ένα πλήρες ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος.
Για να είμαστε εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα ασφαλείς ό,τι κι αν συμβεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*