Η ηλικία μου δείχνει πόσο πιθανό είναι να τρακάρω;

Για κάποιο λόγο όταν κάποιος εμπλέκεται σε ένα ατύχημα στον δρόμο, όποιος κι αν είναι, ακόμα και για ένα απλό γρατζούνισμα σε προφυλακτήρες, γίνεται κι ένα σχόλιο για την ηλικία του. «Ε, είναι νέος, άπειρος και άμπαλος» ή «Ε, είναι μεγάλος, πιο αργός στις αντιδράσεις του». Πάντα κάπως φταίει η ηλικία, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. 

Τα επιχειρήματα δυνατά. Άλλωστε ο νέος είναι ωραίος αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς. Κι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ό,τι έχει μάθει από την εμπειρία του (ή και ό,τι τον βολεύει).

Πες μου την ηλικία σου να σου πω πόσο πιθανό είναι να τρακάρεις 

Αλλά αν κάτι μπορεί να αποτυπώσει την πραγματικότητα με την ακρίβεια φωτογραφίας αυτή είναι η στατιστική. Κι εμείς ψάξαμε τα στοιχεία μας για το 2022 πριν βγάλουμε πόρισμα: Αυτοί ήταν οι πιο ζημιάρηδες οδηγοί της περασμένης χρονιάς.

Ηλικία οδηγού και «μπαμ»: Ο πρωταθλητής διατήρησε τον τίτλο του

Λέμε πάντα πως στα ατυχήματα δεν υπάρχει νικητής. Αλλά ψάχνουμε ποιες ηλικίες είναι πιθανότερο να έχουν ένα «μπαμ» στον δρόμο για να μας κάνει η χρήσιμη πληροφορία να είμαστε όλοι ακόμα πιο προσεκτικοί. Η ανάλυση των δεδομένων μας από το 2022 έδειξε πως την πρωτιά διατηρούν οι νεότεροι σε ηλικία οδηγοί, 20-30 ετών, με ποσοστό 19,3% και ακολουθούν οι 30-40 ετών με ποσοστό 13,4%.

Περισσότερα στο hellas direct blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*