Επιταγή 750 εκατομμυρίων υπογράφει η Zurich

Της Ελενας Ερμείδου

Ανακοινώνουν οι ασφαλιστικές  μέρα με την μέρα τους πρώτους απολογισμούς ζημιών από τον κορωνοϊό. Τα βάρη γέρνουν προς τον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων. Ο αντίκτυπος από το λουκέτο που μπήκε στην οικονομία είναι μεγάλος. Στο επίκεντρο τα ταξίδια και οι εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της  Zurich Insurance Group οι αξιώσεις στον κλάδο περιουσίας & ατυχημάτων από τον κορωνοϊό υπολογίζονται στα 750 εκατομμύρια δολάρια για το τρέχον έτος. Για τα Lloyds οι ασφαλισμένες ζημιές για τον κλάδο υπολογίζονται στα 107 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Zurich εκτιμά πως το επίπεδο ζημιών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού είναι το ίδιο με το επίπεδο των τυφώνων Harvey, Irma και Maria στις ΗΠΑ το 2017, το κόστος των οποίων έφτασε τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αντίκτυπος των απαιτήσεων που σχετίζονται με τον COVID-19 ξεπερνά την πτώση των αγορών κεφαλαίων τονίζει η Zurich.  Ο  δείκτης Φερεγγυότητας του Ομίλου σύμφωνα με τα Ελβετικά πρότυπα παραμένει σε καλά επίπεδα  λόγω διαφοροποίησης στο 101% από 129%.

Ο μεγάλος όγκος των απαιτήσεων για την Zurich προέρχεται από τις ακυρώσεις εκδηλώσεων τα ταξιδιών .

Στην Βρετανία όπως και τις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει μία πολιτική διαμάχη περί αποζημιώσεων των μικρών επιχειρήσεων, ωστόσο οι ασφαλιστές  τονίζουν ότι οι πολιτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνουν καλύψεις πανδημίας και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις στην εποπτική αρχή για τα χρηματοοικονομικά, FCA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*