Ασφαλιστική αγορά: O απολογισμός ζημιών από τον κορωνοϊό

Της Ελενας Ερμείδου

Από 22 έως και 42 δισεκατομμύρια υπολογίζεται να φτάσουν οι ζημίες στους (αντ)ασφαλιστές οι ζημιές από τον κορωνοϊό σύμφωνα με την UBS.

Κατά την UBS οι ζημιές από διακοπές επιχειρηματικών λειτουργιών εκτός ΗΠΑ υπολογίζονται μεταξύ 7 με 22 δισεκατομμύρια, υψηλότερες των αρχικών εκτιμήσεων που ήταν τα 5 με 15 δισεκατομμύρια. Στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι λιγότερες.

Μεταξύ 8 και 16 δισεκατομμύρια υπολογίζονται οι ζημιές στις ασφαλίσεις πιστώσεων μεγάλο μέρος των οποίων περνά στους αντασφαλιστές.

H UBS λαμβάνει ως σημείο αναφοράς εκτίμησης ζημιών την Ευρώπη και όχι τις ΗΠΑ καθώς σε ορισμένες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου τα ασφαλιστήρια συμβόλαια έναντι διακοπής επιχειρηματικών λειτουργιών δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο του όγκο των απαιτήσεων προς ασφαλιστές και αντασφαλιστές.

Η UBS αναφέρει ότι οι ασφαλισμένες ζημιές έναντι του Covid-19 είναι της τάξεως των 30 δισεκατομμυρίων με 60 δισεκατομμύρια.

Μία εβδομάδα νωρίτερα η Dowling & Partners ανέφερε ότι οι ζημιές για στο κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων από τον Covid-19 κυμαίνονται μεταξύ 40 και 80 δισεκατομμύρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*