Ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων: Σχεδόν 9 στα 10 συμβόλαια στο ανεξάρτητο δίκτυο

του Βάιου Κρόκου

Άλλη μια πρωτιά καταγράφουν τα ανεξάρτητα δίκτυα όσον αφορά το πλήθος συμβολαίων ανά κλάδο. Αυτή την φορά πρωταγωνιστούν στην ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων κατέχοντας σχεδόν 9 στα 10 συμβόλαια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, μεσίτες και πράκτορες (ανεξάρτητα δίκτυα) συγκεντρώνουν το 87,9% της αγοράς στα εν λόγω συμβόλαια.

Ακολουθούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) με 5,4%, οι απευθείας πωλήσεις συγκεντρώνουν το 4,6% και οι εργασίες μέσω bancassurance διαμορφώνονται στο 2,1%.

Σημειώνεται πως η εικόνα στα μερίδια αγοράς κινείται στο ίδιο μοτίβο τα τελευταία 3 χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην κατανομή της παραγωγής μεταξύ των καναλιών, δείγμα του πρωταγωνιστικού ρόλου που κατέχουν τα ανεξάρτητα δίκτυα.

Διαβάστε επίσης: Στα ανεξάρτητα δίκτυα τα ηνία της ασφάλισης πληρωμάτων

Κατά τα άλλα, συγκρατημένη είναι η ικανοποίηση για την αύξηση της παραγωγής στην ασφάλιση των μεταφερόμενων εμπορευμάτων με άνοδο 3,5% το 2018 σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο,

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων κάθε έτους προσεγγίζεται ικανοποιητικά περίπου 3 χρόνια μετά από την έκδοση των συμβολαίων.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*