Thomas Cook: Πώς θα διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας

της Ελενας Ερμείδου

Ακόμα και σήμερα, αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματα του έναντι απρόβλεπτων διακοπών πτήσεων. Η πτώχευση της Thomas Cook αποτελεί λόγο σοβαρό, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν και να περιφρουρήσουν τα δικαιώμα τους.

Υπάρχουν διάφορες μορφές έννομης προστασίας μεταξύ αυτών ρόλο στην προσταίσια έχει και η υπηρεσία ασφάλισης νομικής προστασίας.

Αν λοιπόν τα δικαίωματα των πολιτών δεν γίνονται σεβαστά από απρόοπτα συμβάντα σε αεροπορικές, η υποβολή καταγγελίας στην αεροπορική είναι το πρώτο βήμα, η υποβολή καταγγελίας στις εθνικές αρχές το δεύτερο βήμα, η προσφυγή σε φορείς επίλυσης διαφορών, το τρίτο βήμα και τέλος η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τώρα την Thomas Cook η οποία έχει πολύ υψηλή έκθεση στην Ελλάδα, αν δει κανείς τα στοιχεία που λένει οτι το 2018 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκε την Ελλάδα με την Thomas Cook έφτασε τα 2,8 εκατ. άτομα.

Κάποια μερίδια δεν θα ανακτηθούν δήλωσε στο IW o διευθύνων σύμβουλος της Goldair Handling Δημήτρης Παπαμιχαήλ “αν δούμε το συνέβει μετά την πτώχευση της Monarch”. Η Thomas Cook εξυπηρετείτο από την ανταγωνίστρια της Goldair, την Swiss Port, ωστόσο με τις συμφωνίες που έγιναν με τις αεροπορικές με σκοπό τον επαναπατρισμό των τουριστών η Goldair Handling βρίσκεται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.

Μέρος των Γερμανών τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα θα επιστρέψουν με πτήσεις της Condor η οποία πετά σε 18 ελληνικά αεροδρόμια.

Μέρος των εξόδων και δαπανών θα αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για τη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός, για τους οποίους θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση. Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*