Volvo-Toyota και W.R. Berkely Corp επενδύουν 276 εκατ. ευρώ σε μια startup

Μια ισραηλινή startup βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, προσφέροντας τεχνολογία άμεσης επιθεώρησης για τυχόν μηχανικές ή άλλου είδους «ατέλειες» οχημάτων.

Στην εταιρεία αυτή «ποντάρουν» μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volvo Cars, η Toyota Tsusho Co, αλλά και ο ασφαλιστικός όμιλος W.R. Berkely Corp. επενδύοντας συνολικά 31 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 276 εκατ. ευρώ) στην εταιρεία.

Η UVeye με έδρα το Τελ Αβίβ χρησιμοποιεί ένα σύστημα που συνδυάζει  τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική εκμάθηση και φωτογραφική μηχανή για να ανιχνεύει αυτόματα ακόμη και το παραμικρό ελάττωμα σε ένα όχημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της startup Amir Hever.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία είδη ελέγχου μέσω αυτού του συστήματος, τόνισε ο Hever τα οποία οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ ολοκλήρου ή μερικώς.

Τόσο η Volvo όσο και η Toyota δηλώνουν έτοιμες να δημιουργήσουν σταθμούς ελέγχου σε διεθνές επίπεδο, όπου θα χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο σύστημα.

Ο τρίτος εταίρος που συμμετέχει στην μεγάλη αυτή επένδυση είναι ο όμιλος W.R. Berkley ο οποίος θεωρεί τον έλεγχο των αυτοκινήτων μέσω εξελιγμένων τεχνολογικά καινοτομιών ως ένα πολύτιμο εργαλείο ευρύτερα στον ασφαλιστικό κλάδο.

«Όταν κάναμε την πρώτη μας επένδυση στη UVeye πριν από δύο χρόνια, πιστεύαμε ότι το σύστημά της θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις εφαρμογές ασφαλείας και επιθεώρησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημερινή ανακοίνωση επικυρώνει αυτή την υπόθεση», δήλωσε χθες ο Mike Nannizzi, διευθυντής επενδύσεων Fintech της WR Berkley.

Πηγή: Forbes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*