Τα 5 σημεία υπεροχής της Eurolife ERB

Διαθέτει οικονομική ισχύ, έχει υγιής κερδοφορία, η θέση της είναι μεταξύ των πρώτων στην αγορά, κατέβαλλε σχεδόν το ¼ των αποζημιώσεων στην αγορά, επιστρέφει ένα μέρος της κερδοφορίας στην κοινωνία. Πέντε σημεία υπεροχής της Eurolife ERB που την κάνουν να ξεχωρίζει στην αγορά. Και ένα ακόμα διαθέτει ηγεσία. 

Της Ελενας Ερμείδου

Mε παραγωγή ύψους 436 εκατ. ευρώ, αύξηση του δείκτη ετησιοποιημένων ασφαλίστρων 8%,  λειτουργικά κέρδη προ φόρων που άγγιξαν τα 21,3 εκατ.  συνολικά κέρδη προ φόρων 198,3 εκατ. και  με καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους 205 εκατ., αλλά και προμήθειες 31 εκατ., η Eurolife βρίσκεται στους πρώτους πέντε της αγοράς σε κερδοφορία και 2η σε επίπεδο τζίρου ασφαλιστικού ομίλου.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της, η Eurolife αντικαθιστά το εφάπαξ με το περιοδικό ασφάλιστρο, χτίζοντας όπως τόνισε ο  κος Σαρρηγεωργίου σχέσεις με τους πελάτες.

Σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, όπως το 2018, η ασφαλιστική κατέβαλλε την μεγαλύτερη αποζημίωση για την μεγαλύτερη ζημιά στην ασφαλιστική αγορά στο εργοστάσιο της Sunlight όπου συμμετείχε με ποσοστό 6% (66 εκατ.). Οι αποζημιώσεις που έδωσε η Eurolife  για το 2018 έφτασαν τα 194 εκατ. όταν στο σύνολο της, η αγορά στο ίδιο έτος έδωσε 800 εκατ.

Το επόμενο κεφάλαιο για την Eurolife είναι η σύμπραξη πάνω σε τρεις πυλώνες  με την Hope Genesis, Ethelon,  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Εθνική Λυρική Σκηνή με στόχο να επιστρέψει μέρος της κερδοφορίας στην κοινωνία.

«Αυτά είναι μόνο η αρχή» τόνισε ο κος Σαρρηγεωργίου. «Στόχος να επιστραφεί μέρος της κερδοφορία στην κοινωνία και ειδικά στην περιφέρεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*