Ι. Χατζηθεοδοσίου: Παρέμβαση για ιδιωτική σύνταξη & μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Ρεκόρ πωλήσεων στα συνταξιοδοτικά προγράμματα θα καταγραφεί το 2019, εκτίμησε ο  κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στη «ΒΗΜΑ Τηλεόραση Ιωαννίνων», ενώ, προέβλεψε πώς σταδιακώς θα γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και η σημασία της στην οικονομία και την κοινωνία. Επίσης επισήμανε τις αρρυθμίες που επικρατούν στην οικονομία και πρότεινε σειρά παρεμβάσεων για να απελευθερωθούν οι δυνάμεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να λειτουργήσει η αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κατέγραψε την αξία της ασφαλιστικής αγοράς, προσδιόρισε ότι απαντά σε πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αναφέρθηκε θετικά στη νέα οδηγία IDD και τις επιπτώσεις της στην αγορά, επισήμανε ότι σε περίοδο κρίσης εκτινάχθηκαν τα νοσοκομειακά προγράμματα και συμπλήρωσε ότι έτσι θα συμβεί και με τα συνταξιοδοτικά καθώς οι πολίτες κατανοούν την ανάγκη που υπάρχει να δώσουν την ατομική τους λύση στο μείζον θέμα της σύνταξης καθώς σε επίπεδο κράτους το μέλλον διαγράφεται ασαφές.

Δίνοντας στοιχεία, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ανέφερε ότι στην Ελλάδα σε κάθε συνταξιούχο αντιστοιχούν 2,2 εργαζόμενοι, αντιστοιχία που δεν επιτρέπει αισιοδοξία για το μέλλον των συντάξεων. Συμπλήρωσε στοιχεία που δείχνουν το μέλλον του συνταξιοδοτικού και ακολούθως αναφέρθηκε στην οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις τράπεζες, και το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες πρέπει απαρεγκλίτως να μειωθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*