Ν. Μηταράκης: Το ασφαλιστικό σύστημα, μοχλός ανάπτυξης και όχι τροχοπέδη

Στην πρόταση του προέδρου της Ν. Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ασφαλιστικό σύστημα, αναφέρθηκε ο κ. Νότης Μηταράκης, Αναπληρωτής Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Χίου της Ν. Δημοκρατίας, στην σημερινή ημερίδα που διοργανώνει η Prudential Marghios & Partnersμε αφορμή την ανακοίνωση της αποκλειστικής συνεργασίας της με την Swiss Re-, με θέμα την θωράκιση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η σύμπραξη των δύο εταιρειών καταδεικνύει δύο θέματα:
α) οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού και
β) έχει ξεκινήσει ανοιχτά και στη χώρα μας η συζήτηση για τα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, τα οποία θα πρέπει να παίξουν καταλυτικό ρόλο στον τομέα της ασφάλισης.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και όχι τροχοπέδη. Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι στον πυρήνα του ασφαλιστικού προγράμματος της Ν. Δημοκρατίας βρίσκεται η κεφαλαιοποίηση των επικουρικών ταμείων, με την δημιουργία ατομικών λογαριασμών ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει στους ασφαλισμένους το δικαίωμα της επιλογής, στην επενδυτική στρατηγική που επιθυμούν να ακολουθήσουν. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*