Συνταξιοδοτική δαπάνη: Αυξάνεται κατά 1 δισ. ευρώ το 2020

Χρηματοδότηση 1 δισ ευρώ για την κάλυψη του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο προϋπολογισμός του 2020, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότη Μηταράκη

Μιλώντας προ ημερών στον Real Fm 97.8 ο ίδιος εξήγησε τις αλλαγές που θα φέρει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στους συνταξιούχους στηλιτεύοντας τον νόμο Κατρούγκαλου ως ένα νόμο γεμάτο ιδεοληψίες ο οποίος τελικά κατέρρευσε.

«Εμείς προβλέψαμε στον προϋπολογισμό του 2020 να μονιμοποιήσουμε τη στήριξη των συνταξιούχων, οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους μεγάλο μέρος της οικονομικής προσαρμογής τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει ένα δις ευρώ για τη χρηματοδότηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ως επίδομα, εμείς το ενσωματώνουμε μόνιμα στον προϋπολογισμό και θα αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ.», σημείωσε.

Σε 3 μέρη η αύξηση του 0,5% επί του προϋπολογισμού

«Αφενός θα αφορά στην αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 35 χρόνια στην αγορά εργασίας, αφετέρου θα αφορά στην κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ από το άθροισμα κύριας και επικουρικής, το οποίο θα οδηγήσει μέχρι και σε αύξηση στις επικουρικές κατά μέσο όρο 100 ευρώ και στη μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων που θα ενσωματωθεί μέσα στο νέο ασφαλιστικό το 2020.», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*