Ν. Μηταράκης: Μεγαλύτερη ασφάλεια και αποδόσεις με την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής

Στις αλλαγές που θα φέρει η μετάβαση στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης. Όπως σημείωσε, αρχικά, το επικουρικό σύστημα ασφάλισης αυτή τη στιγμή έχει πολύ χαμηλή απόδοση τονίζοντας:

«Η νέα επικουρική ξεκινάει από 01 Ιανουρίου 2021 για τους νέους ασφαλισμένους. Προχωράμε στην κεφαλαιοποίηση της επικουρικής, δίνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες αποδόσεις στις επικουρικές συντάξεις σε σχέση με το ισχύον καθεστώς».

Συμπλήρωσε πως: «Οι παλιοί συνταξιούχοι είναι απόλυτα διασφαλισμένοι όσον αφορά την καταβολή των συντάξεών τους και δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση για αυτόν που σήμερα εργάζεται ή είναι συνταξιούχους. Το δημόσιο ΕΤΕΑΕΠ θα στηρίξει αυτές τις παλιές συντάξεις.»

«Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις συντάξεις, έχουμε επιταχύνει το ρυθμό έκδοσης και το μεγάλο μας στοίχημα είναι η ΑΤΛΑΣ ψηφιακή σύνταξη, καθώς έχουμε στόχο από το καλοκαίρι του 2020 να εκδίδεται το 1/3 των συντάξεων ψηφιακά και από το 2021 το ποσοστό αυτό να φτάσει το 90%», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*