Στιγμιότυπο από την 9η Αθλητική Γιορτή των ΚΣΔΕΟ «Έδρα» για την Ψυχική Υγεία και τη Νοητική Υστέρηση

Interamerican: Υποστηρίζει ασφαλιστικά τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα των ΚΣΔΕΟ «Έδρα»

Συνδυάζοντας το σταθερό, έμπρακτο ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση με τις ιδιαίτερες ανάγκες παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, η INTERAMERICAN υποστηρίζει χορηγικά, με παροχή ασφαλιστικής κάλυψης, 350 παιδιά από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Έδρα».

Η ασφάλιση αφορά τα παιδιά που εξυπηρετούνται στα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του κοινωνικού φορέα, τα οποία λειτουργούν σε 8 περιοχές της Αττικής: σε Περιστέρι, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους – Καματερό, Δάφνη – Υμηττό, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη και Νέο Ηράκλειο, με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι παρεχόμενες καλύψεις από την INTERAMERICAN αφορούν την αστική ευθύνη των κέντρων για ατυχήματα.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα διαθέτουν πιστοποίηση ISO 9001:2008 και παρέχουν ειδικές υπηρεσίες σε παιδιά 3-17 ετών: φροντίδα αποκατάστασης σε μαθησιακές δυσκολίες, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων, και ακόμη υπηρεσίες συμβουλευτικής στις οικογένειές τους. Επιπλέον, για τα άτομα που αδυνατούν να προσέρχονται στα κέντρα παρέχεται αντίστοιχο πρόγραμμα e-learning και κατ’ οίκον θεραπείες.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την «Έδρα», η INTERAMERICAN διέθεσε πρόσφατα και υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας (ασθενοφόρο και εξειδικευμένους διασώστες) για την κάλυψη ενδεχομένων αναγκών κατά την 9η Αθλητική Γιορτή για την Ψυχική Υγεία και τη Νοητική Υστέρηση, που ο φορέας οργάνωσε στο κλειστό γήπεδο Μπουρναζίου.

Επισημαίνεται ότι οι ΚΣΔΕΟ «Έδρα» λειτουργούν από το 2001 με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ατόμων, καθώς και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας. Ο φορέας εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*