Σεμινάρια διατροφής και άσκησης για καρκινοπαθείς

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν το 50% των πιο συχνών καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η διατροφή και η άσκηση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Στην Ελλάδα ο πιο συχνός καρκίνος είναι του πνεύμονα  και ακολουθούν του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη και ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης. Ενόψει, λοιπόν, της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) σχεδιάζει σειρά δράσεων με στόχο να φτάσουν με άμεσο τρόπο στο κοινό επίσημες οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες  για την πρόληψη του καρκίνου.

Ειδικότερα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου διοργανώνεται Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού και Βιωματικά Σεμινάρια Διατροφής και Άσκησης με την συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Φίλων Ιατρών «ΚΕΦΙ Αθηνών» και την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου και των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O-HELLAS). Η ΕΟΠΕ καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν,  να βάλουν τα αθλητικά τους και με θετική διάθεση να έρθουν την Κυριακή στο Δημαρχείο Περιστερίου στις 16:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, Παθολόγοι – Ογκολόγοι, Μέλη της ΕΟΠΕ και Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι  θα μιλήσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού  για θέματα που αφορούν στο ρόλο της διατροφής, της φυσικής δραστηριότητας, της άσκησης και του ισορροπημένου τρόπου ζωής στην πρόληψη του καρκίνου.

Ακόμη, πρόκειται να γίνουν βιωματικά σεμινάρια διατροφής, pilates και yoga που έχουν στόχο να ενισχύσουν τη γνώση, μέσω της συμμετοχής του κοινού, ώστε οι καλές συνήθειες να γίνουν μέρος της καθημερινότητας των συμμετεχόντων και των οικογενειών τους, ενώ έχει προγραμματιστεί και ειδικό σεμινάριο άσκησης για ασθενείς. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού από τα ταμεία 5 καταστημάτων της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, καθώς και στα  lounge της Aegean,  σε τρία αεροδρόμια.

Επίσης, προβάλλεται βίντεο της ΕΟΠΕ στις οθόνες του μετρό και του ηλεκτρικού.

Η ΕΟΠΕ συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης της UICC (Union for International Cancer Control), με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρησιμοποιώντας τα hashtags #WeCanICan #WorldCancerDay #hesmo #HealthyLifestyle #ΥγιεινήΖωή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*