Αυξήθηκαν 18% τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Qatar Insurance

Αύξηση 18% εμφάνισαν τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Qatar Insurance Company για το 2017, και διαμορφώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, η QIC ανακοίνωσε σταθερά οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 107, “έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία τις δυσκολίες από τις ζημιές που προκάλεσαν φυσικές καταστροφές, και τις απροσδόκητες πολιτικές προκλήσεις στην περιοχή”.

Στη διάρκεια της περιόδου, η QIC Group συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά και συστηματικά στις διεθνείς και περιφερειακές αγορές, καταγράφοντας μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 3,2 δισ. δολαρίων, ποσό που είναι αυξημένο κατά 18% σε σχέση με το 2016.

Βασικοί μοχλοί ανάπτυξης της εταιρείας ήταν οι Qatar Re, Antares, QIC Europe Limited (QEL), που τώρα αντιστοιχούν στο 75% των συνολικών μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της QIC Group για το 2017, διαμορφώθηκαν στα 115 εκατ. δολάρια από τα 284 εκατ. δολάρια στο προηγούμενο έτος. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι παρά τις πολιτικές και άλλες οικονομικές “αναταράξεις” στη Μέση Ανατολή, το καθαρό επενδυτικό αποτέλεσμα του ομίλου διαμορφώθηκε σε 248 εκατ. δολάρια το 2017, αυξημένο κατά 11,3% σε σχέση με το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη ο όμιλος Qatar Insurance Company δραστηριοποιείται μέσω της Qatar Insurance Company Europe LRD (QEL), η οποία με τη σειρά της έχει εκπροσώπηση στην Ελλάδα μέσω της QBrokers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*