Σε ποια πόλη ζουν οι πιο “εύποροι” διαρρήκτες;

της Ελενας Ερμείδου

Οι ραγδαίες αλλαγές που διαδραματίζονται στην κοινωνία και οι εξελίξεις στο τρόπο ζωής  έχει οδηγήσει τις ασφαλιστικές να κάνουν τέτοιες αναλύσεις που άλλοτε θα ήταν αδιανόητες.

Μία τέτοια διαφορετική ανάλυση πραγματοποίησε η Βρετανική ασφαλιστική Privilege Home Insurance. Και τι λέει αυτή η μελέτη;……

Για εκείνη την Βρετανική πόλη όπου οι διαρρήκτες στατιστικά κατορθώνουν να βγάλουν αρκετό χρήμα για να ζουν πλούσια.

Πρόκειται για την Βρετανική πόλη Lichfield, όπου ο μέσος διαρρήκτης σύμφωνα με τα στοιχεία κατόρθωσε να σηκώσει πάνω από 5.000 στερλίνες από κάθε θύμα κλοπής. Και δεν είναι μόνο αυτό, τα στοιχεία της ασφαλιστικής δείχνουν ότι στην πόλη Lichfield ζουν οι πιο εύποροι διαρρήκτες.

Η μητρική Direct Line Group, μάλιστα, έχει δώσει στην πόλη το τίτλο της Βρετανικής πρωτεύουσας των διαρρήξεων και αυτό σύμφωνα με το τμήμα μελετών και ανάλυσης απαιτήσεων  για το διάστημα 1η Ιανουαρίου 2016 με 30 Απριλίου 2017. Η δεύτερη Βρετανική πρωτεύουσα για τις διαρρήξεις είναι η St. Albans. Στην 8η μεταξύ των 10 θέσεων στην λίστα βρίσκεται το Λονδίνο με απαιτήσεις  3.943 στερλινών.

Απέναντι του Lichfield στέκεται το Bath που θεωρείται ως  η ασφαλέστερη πόλη της Βρετανίας. Και αυτό γιατί  οι κάτοικοι της πόλης στο ίδιο διάστημα  αντικατέστησαν κλεμμένα αντικείμενα αξία μόνο 1.300 στερλινών, σύμφωνα με το ίδιο τμήμα ανάλυσης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*