Ολοκληρώθηκε η 12η Ημερίδα του insuranceforum.gr στο Ηράκλειο

Ακόμα μια επιτυχημένη ημερίδα ολοκλήρωσε το insuranceforum.gr, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ηρακλείου. Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά της Κρήτης βρέθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και συμμετείχε στη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημερίδα μέχρι σήμερα, κατά την οποία συζητήθηκαν τα σημαντικότερα από τα θέματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές το τελευταίο διάστημα.

Περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και φυσικά το Ηράκλειο έδωσαν το παρών και συνομίλησαν με τους εισηγητές και τους ομιλητές της ημερίδας, θέτοντάς τους σημαντικά ερωτήματα με ειλικρίνεια και χωρίς προκαταλήψεις. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ενημερώθηκαν τόσο για τις αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά, που από την 1η Ιανουαρίου 2016 λειτουργεί εντός του νέου πλαισίου Solvency II, αλλά και για το σοβαρό θέμα του άνευ ορίων ανταγωνισμού στον κλάδο του αυτοκινήτου. Επίσης, δύο από τα βασικά θέματα που παρουσιάστηκαν και τέθηκαν υπό συζήτηση ήταν οι «μαύροι κωδικοί» και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, καθώς και οι νέες εξελίξεις που επηρεάζουν τον ρόλο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Την ημερίδα, πέραν των διαμεσολαβητών, την παρακολούθησαν και στελέχη πολλών ασφαλιστικών εταιρειών με έντονη παρουσία στην ασφαλιστική αγορά της Κρήτης.

DSC_2125

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ηρακλείου μέσω του προέδρου του Στέλιου Τσακίρη απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους να πλαισιώσουν τον Σύλλογο έτσι ώστε όλοι μαζί να αναβαθμίσουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Επίσης, δεσμεύτηκε ο Σύλλογος να διοργανώσει ανάλογες εκπαιδευτικές ημερίδες με θέματα που ενδιαφέρουν τα μέλη του αλλά και την ευρύτερη κοινωνία γύρω από τον θεσμό της ασφάλισης.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε ο αντιπρόεδρος Χάρης Μιζεράκης, τονίζοντας πως ο σύλλογος για να παραγάγει έργο χρειάζεται την υποστήριξη του κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, ενώ η γραμματέας Εβίτα Δημητριάδη παρουσίασε τον νέο σύλλογο και τους σκοπούς του, και ανέπτυξε τον Κώδικα Δεοντολογίας των Διαμεσολαβητών. Τέλος, ο Γιώργος Σαριδάκης, μέλος του συλλόγου, παρουσίασε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα «Αθέμιτος ανταγωνισμός στη διαφήμιση».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO της Interlife Ασφαλιστικής, ο Δημήτρης Τσεκούρας, γενικός διευθυντής της ARAG SE, και ο Σεραφείμ Αίσωπος, εμπορικός διευθυντής της Prime Insurance, οι οποίοι με τις ομιλίες τους και τις παρεμβάσεις τους έδωσαν το στίγμα της αγοράς, μετέδωσαν την εικόνα για τις εξελίξεις και βέβαια, όπως σε κάθε ημερίδα, συνομίλησαν με τους ανθρώπους της αγοράς για τα τρέχοντα θέματα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Αccount Μanager της Saint Gobain Autover Hellas Περικλή Καραμυτιλιού, ο οποίος μίλησε για την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση και με ποιον τρόπο τα κατάλληλα κρύσταλλα αυτοκινήτων μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν. Ο κ. Καραμυτιλιός αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε καινοτόμες λύσεις για ασφαλέστερη οδήγηση, όπως είναι η χρήση καμερών ενσωματωμένων στο εμπρόσθιο παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Επισήμανε δε ότι η Saint Gobain Autover Hellas είναι μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, με παρουσία σε 65 χώρες, περισσότερους από 170.000 εργαζομένους και ένα ιδιαίτερα μεγάλο δίκτυο −της Glassdrive− στην Ελλάδα, που αποτελείται από 50 επίσημους σταθμούς, πάνω από 90 συνεργάτες και κινητές μονάδες εξυπηρέτησης.

Κ. Καμπακλής, Κ. Σαριδάκης, Γ. Σαριδάκης

Κ. Καμπακλής, Κ. Σαριδάκης, Γ. Σαριδάκης

Στα 2 θεματικά στρογγυλά τραπέζια της ημερίδας μετείχαν:

Κώστας Καμπακλής, Επιθεωρητής Πωλήσεων – Interlife Ασφαλιστική

Κωνσταντίνος Σαριδάκης, Επιθεωρητής Πωλήσεων – Prime Insurance

Χρήστος Μήλας, Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος & Νήσων – ARAG SE

Κώστας Φραγκιαδάκης, Μέλος του Συλλόγου Ασφ. Διαμεσολαβητών Ν. Ηρακλείου

Γιώργος Σαριδάκης, Μέλος του Συλλόγου Ασφ. Διαμεσολαβητών Ν. Ηρακλείου

Εκεί συζητήθηκαν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα θέματα, όπως οι αθέμιτες πρακτικές της αγοράς, τα περιθώρια που δεν αφήνει πλέον ο νόμος αλλά και η εποπτική αρχή για λειτουργία «μαύρων κωδικών», ο θετικός ρόλος των μεγάλων οργανωμένων διαμεσολαβητικών δικτύων, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από ακραίες απαιτήσεις ή συμπεριφορές, το cross selling και οι νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά, οι πολιτικές των εταιρειών γύρω από την εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη δικτύων, και ο ρόλος της νομικής προστασίας σε περιπτώσεις εμπλοκής ενός διαμεσολαβητή σε περιπέτειες με τον νόμο ή την εποπτική αρχή σχετικά με το επάγγελμά του.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager, Risk Management Services, Sol Consulting, παρενέβη μέσω Skype και μίλησε για το πώς η εφαρμογή της οδηγίας Solvency II επηρεάζει και θα επηρεάσει ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Των θεματικών πάνελ και των συζητήσεων προηγήθηκε μια διαφορετική και άκρως διεισδυτική παρουσίαση από τον Νίκο Κλήμη, οποίος συντόνισε και τις συζητήσεις, σχετικά με το θέμα και τις παραμέτρους που συντηρούν τους μαύρους κωδικούς, και μια στοχευμένη παρουσίαση για τις εξελίξεις στην αγορά και το επάγγελμα του διαμεσολαβητή.

Την ημερίδα χαιρέτισε η  Άρτεμις Μαυράκη, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τα μέλη του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ηρακλείου και τόνισε ότι το επιμελητήριο θα βρίσκεται δίπλα σε όσες ενέργειες προάγουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και το έργο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η γενική γραμματέας του ΣΕΜΑ, διευθύνουσα σύμβουλος της Global Net Insurance Brokers Ltd, Ευγενία Καφφετζή, η οποία τόνισε τη σημασία που έχουν για την ασφαλιστική αγορά οι ημερίδες του Insuranceforum.gr.

Η 12η Ημερίδα του insuranceforum.gr υποστηρίχθηκε χορηγικά από τις παρακάτω εταιρείες:

ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

AIG

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

PRIME INSURANCE

GLASSDRIVE

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν:

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr –Περιοδικό insuranceworld – Εφημερίδα asfalizomai, Euro2day.gr, sofokleousin.gr,  dikaiologitika.gr,  flashnews.gr

Η ημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων(ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Η επόμενη ημερίδα θα διεξαχθεί στις Σέρρες τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*