Εντυπωσιακή η συμμετοχή της GREAT στην Prowein 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο της GREAT – Greek Exports & Trade στη Διεθνή Έκθεση Prowein 2016, όπου οργάνωσε τη συμμετοχή 62 ελληνικών εταιρειών του κλάδου του οίνου και των αποσταγμάτων, σε σύνολο 84 ελληνικών εταιρειών.

Η εκθεσιακή παρουσία της GREAT ξεχώρισε για τα υψηλής αισθητικής, εντυπωσιακά εκθεσιακά της περίπτερα, που αποτέλεσαν λειτουργικό εργαλείο για τις συμμετέχουσες εταιρείες, προκειμένου να προβάλουν τα προϊόντα τους με επιτυχία και να πραγματοποιήσουν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων, δίνοντας το «παρών» σε ολόκληρο τον κόσμο του κλάδου. Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν ικανοποιημένοι τόσο από την επισκεψιμότητα όσο και από την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιλογή τους για σταθερή και διαχρονική συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η συμμετοχή της GREAT, που αποτέλεσε πόλο έλξης για τους αγοραστές, απαρτίστηκε από Έλληνες οινοποιούς που έδωσαν έμφαση στις γηγενείς και όχι μόνο ποικιλίες, με αφετηρία πάντοτε τους ελληνικούς ξεχωριστούς αμπελώνες. Λειτούργησαν δύο wine bars, που φιλοξένησαν δεκάδες λάτρεις του ελληνικού οίνου. Οι ξένοι επισκέπτες γεύτηκαν τα πολύ καλά ελληνικά κρασιά και διαπίστωσαν την ποιότητά τους, καθώς και την προσπάθεια που κάνει συνολικά ο κλάδος για να κερδίσει νέες αγορές.

Οι οινοποιοί εκπροσώπησαν δυναμικά γνωστές οινικές περιοχές από όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Δράμας, της Αττικής, της Μακεδονίας και όχι μόνο. Μεμονωμένες συμμετοχές, συμμετοχές Δικτύων και Περιφερειών έδωσαν εξίσου το στίγμα των μεγάλων προσπαθειών που καταβάλλει συνολικά ο κλάδος για τη διεύρυνση των δικτύων και τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των ελληνικών ετικετών.

prowein-1

Η Διεθνής Έκθεση PROWEIN, η μεγαλύτερη έκθεση οίνου και αλκοολούχων ποτών στο κόσμο, κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με 6.200 συμμετοχές από 59 χώρες και περισσότερους από 55.000 επαγγελματικούς επισκέπτες από 126 χώρες. Είναι άξιο αναφοράς ότι το 50% όσων επισκέφθηκαν την έκθεση του Ντίσελντορφ προερχόταν από άλλες χώρες.

Οι πολυάριθμοι χώροι γευσιγνωσίας, οι ειδικές δημιουργικές εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια συνέβαλαν σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση για το 2016, η οποία μάλιστα σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 6% σε σχέση με την περσινή.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τον χώρο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών, με τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να αυξάνονται διαρκώς, θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος ως σημείου αναφοράς και συνάντησης, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT – Greek Exports and Trade βρίσκεται κοντά στους οινοπαραγωγούς με ένα πολύ πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2016, περιλαμβάνοντας πάνω από 30 μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με 7 εξειδικευμένα εκθεσιακά γεγονότα μόνο για τον κλάδο του οίνου. Η GREAT μέσα από τις δράσεις της δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες οινοποιούς να ανοίξουν νέες δυναμικές αγορές από την Κίνα μέχρι τη Βραζιλία και από την Ευρώπη μέχρι την Ασία.

Επόμενο ραντεβού για τον κλάδο των Ελλήνων παραγωγών είναι η συμμετοχή μέσω της GREAT στην Prowine Asia, που θα γίνει στη Σιγκαπούρη στις 12-15 Απριλίου 2016

Περισσότερα νέα στο site www.greatexhibitions.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*