Ασφάλιση Προκαταβολών: Ένα σύγχρονο προϊόν στην Ελληνική αγορά Ασφάλισης Πιστώσεων από την Atradius

Η Atradius στοχεύοντας στη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών της εισήγαγε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά το προϊόν της ασφάλισης προκαταβολών.

Μέσα από την εν λόγω καινοτόμα κάλυψη ο Λήπτης της Ασφάλισης ασφαλίζει το χρηματικό ποσό που έχει προκαταβάλει στους ασφαλισμένους, στο πλαίσιο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, προμηθευτές του έναντι της αποτυχίας του προμηθευτή να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς και στις ζημίες που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση αποδεδειγμένης αφερεγγυότητάς του.

Η ασφάλιση προκαταβολών χαρακτηρίζεται από ευελιξία τόσο ως προς τις καλυπτόμενες χώρες όσο και το χρόνο επέλευσης του ασφαλιστικού γεγονότος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται υπό ευνοϊκούς όρους οι εμπορικές συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με μεγάλους προμηθευτές του εσωτερικού και του εξωτερικού , οι οποίοι εδράζονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και τις υπόλοιπες χώρες.

Σημειωτέον, ως επέκταση δύναται να προσφερθεί και η κάλυψη του πολιτικού κινδύνου, βάσει της οποίας παρέχεται κάλυψη σε περίπτωση επέλευσης του ασφαλιστικού γεγονότος λόγω εξωγενών παραγόντων (πόλεμος, διακύμανση συναλλαγματικών ισοτιμιών, ακύρωση αδείας πραγματοποίησης εξαγωγών κ.ά.).

Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα, αποτελεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο εργαλείο για το ΄΄επιχειρείν΄΄, δεδομένου ότι μέσω της παρεχόμενης κάλυψης δεν αποτελεί πλέον κίνδυνος για τις ελληνικές επιχειρήσεις η πραγματοποίηση παραγγελιών προϊόντων και πρώτων υλών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και tailor made χαρακτήρα, παραγγελίες που απαιτούν την ύπαρξη προκαταβολής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*